Τορτελίνια με κρέμα γάλακτος και μανιτάρια

Συνταγή για τορτελίνια αλά κρεμ με μανιτάρια εύκολα και γρήγορα. Λαχταριστά και πεντανόστιμα τορτελίνια με κρέμα γάλακτος και τυρί που θα ξετρελάνουν παιδιά και μεγάλους! Πρόκειται άλλωστε για τα πιο εντυπωσιακά και γευστικά ζυμαρικά!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Θα ξεκινήσουμε την συνταγή μας, βράζοντας τα τορτελίνια βάσει των οδηγιών που έχουν. Τα αφήνουμε στην άκρη μετά το βράσιμο και αφού τα σουρώσουμε, κρατάμε μία κούπα από το ζουμί της βράσης τους.

Το επόμενο βήμα είναι να πάρουμε ένα τηγάνι, να ρίξουμε λίγο λάδι σε δυνατή φωτιά και αφού κάψει να αδειάσουμε τα κομμένα μανιτάρια. Θα τα ανακατέψουμε για λίγο έως ότου τσιγαριστούν και κατόπιν θα ρίξουμε στο τηγάνι τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια, συνεχίζουμε το ανακάτεμα έως ότου τσιγαριστούν και τα κρεμμύδια.

Στη συνέχεια ρίχνουμε το κρασί. Χαμηλώνουμε λίγο τη θερμοκρασία στο μάτι της κουζίνας, και ανακατεύουμε ακόμα λίγο. Προσθέτουμε λίγο αλάτι, το φύλλο της δάφνης και πιπέρι. Μετά από ακόμα λίγο ανακάτεμα, θα ρίξουμε στο τηγάνι την κούπα με το ζουμί από την βράση από τα τορτελίνια και προσθέτουμε και τον ζωμό κότας.

Όταν με το ανακάτεμα λιώσει ο ζωμός της κότας και αρχίσει να παίρνει βράση στο τηγάνι το μείγμα, αδειάζουμε την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε και μόλις το μείγμα αρχίσει να πήζει, θα αδειάσουμε σιγά σιγά με ένα κουτάλι τα τορτελίνια.

Σβήνουμε τώρα το μάτι της κουζίνας και ανακατεύουμε ώστε τα υλικά να δέσουν μεταξύ τους. Θα προσθέσουμε το τριμμένο τυρί. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τυρί της αρεσκείας σας.

Αφού ανακατέψουμε καλά, τα τορτελίνια είναι έτοιμα. Μπορείτε αφού τα σερβίρετε να βάλετε πάνω τους λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Καλή σας απόλαυση!

Τορτελίνια με κρέμα γάλακτος και μανιτάρια

Δείτε την εκτέλεση στο βίντεο που ακολουθεί:

 

 

Close