Μακαρονόπιτα με κρέμα γάλακτος, φέτα και διάφορα τυριά

Σήμερα φτιάχνουμε μακαρονοτυρόπιτα. Μια υπέροχη συνταγή για πίτα με μακαρονάκι κοφτό, διάφορα κίτρινα τυριά, φέτα και τραγανό, χειροποίητο αέρινο φύλλο. Είναι η απόλυτη πίτα, χορταστική, πληθωρική και τραγανή που θα κάνει τους πάντες να γλύφουν τα δάχτυλα τους.

Η μοναδική γεύση της πίτας αυτής την κάνει ένα ιδανικό ορεκτικό για το Κυριακάτικο τραπέζι σας, αλλά και ένα τέλειο σνακ για όλες τις ώρες της μέρας. Μπορείτε επίσης να την σερβίρετε στο καθημερινό σας τραπέζι ως κυρίως γεύμα πλαισιωμένη με σαλάτα της επιλογής σας.

Φτιάξτε αυτή την ιδιαίτερα νόστιμη μακαρονοτυρόπιτα και θα τη λατρέψουν μικροί και μεγάλοι και σίγουρα θα την φτιάξετε παραπάνω από μια φορά.

Εκτέλεση

(Για ταψί Νο 40)

*{Μετά από συζήτηση με το δάσκαλο έβαλα το μισό αλεύρι γοχ και μισό αλεύρι για τσουρέκια με αποτέλεσμα το φύλλο να γίνεται αέρος!}

Σε μια λεκανίτσα  βάζουμε τα υλικά για το φύλλο και ζυμώνουμε καλά. (Εγώ το ζυμάρι κάνω από το βράδυ και το διατηρώ στο ψυγείο). Μετά ανοίγουμε 1 μεγάλο φύλλο για κάτω, να πέφτει έξω από το ταψί και άλλα 3 στο μέγεθος του ταψιού.

Στην συνέχεια παίρνουμε ένα κατσαρόλακι και βράζουμε το μακαρονάκι για 8 λεπτά. Το σουρώνουμε και του ρίχνουμε 1 κ.σ λάδι. Έπειτα χτυπάμε τα αυγά με το σύρμα να διαλυθούν, ρίχνουμε το γάλα και ανακατεύουμε καλά. Από αυτό το μείγμα κρατάμε μισό φλιτζάνι του καφέ. Μετά σπάμε τη φέτα με τα χέρια, τη ρίχνουμε μέσα στα αυγά με το γάλα και στην συνέχεια προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.

Σε ένα καλά λαδωμένο ταψί βάζουμε το μεγάλο φύλλο και το λαδώνουμε, βάζουμε και το δεύτερο φύλλο και ρίχνουμε το μείγμα της γέμισης. Πάνω από το μείγμα σκορπάμε το Βιτάμ σε μικρά κομματάκια και βάζουμε και το τρίτο φύλλο. Γυρίζουμε τα φύλλα προς τα μέσα, λαδώνουμε και βάζουμε το τέταρτο φύλλο.

Ρίχνουμε στο φλιτζάνι που κρατήσαμε με το μείγμα από το αυγό με το γάλα 3 κ.σ λάδι ελαφρύ και το ρίχνουμε πάνω στην πίτα. Παίρνουμε μια οδοντογλυφίδα και τρυπάμε σε πολλές μεριές την πίτα μας. Τέλος απλώνουμε καλά πάνω στην πίτα το μείγμα και ψήνουμε στους 160 με 170 βαθμούς για 50 λεπτά στον αέρα και κάτω αντίσταση στην προτελευταία σχάρα.

Μακαρονόπιτα με κρέμα γάλακτος, φέτα και διάφορα τυριά

Μακαρονόπιτα με κρέμα γάλακτος, φέτα και διάφορα τυριά

Μακαρονόπιτα με κρέμα γάλακτος, φέτα και διάφορα τυριά

Συνταγή/Εκτέλεση/Φωτογραφία από την Φωτεινή Παρασκευοπουλου

Close