Μακαρονόπιτα Μεσολογγίτικη

Μακαρονόπιτα Μεσολογγίτικη – Απολαυστική μακαρονόπιτα με σπιτικό φύλλο παραδοσιακό και διάφορα τυρια!

Ψάχνετε μία ευφάνταστη πίτα με άρωμα Ελλάδας; Τότε σίγουρα πρέπει να δοκιμάσετε την μεσολογγίτικη μακαρονόπιτα με μακαρόνια, διάφορα τυριά και σπιτικό φύλλο. Είναι μία εξαιρετική πρόταση για μπουφέ που σίγουρα θα αφήσει όλους τους καλεσμένους ευχαριστημένους.

Η μακαρονόπιτα στο Μεσολόγγι είναι φημισμένη συνταγή κι εμείς σήμερα βρήκαμε για εσάς την καλύτερη και πιο απλή της συνταγή. Με οικονομικά υλικά για να μην την στερηθεί κανένας. Αξίζει να δοκιμάσετε και την Συνταγή για μακαρονόπιτα της Γκόλφως Νικολου.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την μεσολογγίτικη μακαρονόπιτα:

Εκτέλεση

Στην αρχή βράζουμε τα μακαρόνια μας σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και τα σουρώνουμε. Τα βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το γάλα, τα αυγά χτυπημένα τα οποία τα έχουμε αναμείξει με το ελαιόλαδο, το γιαούρτι, το κεφαλοτύρι, την φέτα και το ρεγκάτο.

Εκτέλεση για το φύλλο

Μακαρονόπιτα-Μεσολογγίτικη-

Σε μία λεκάνη προσθέτουμε το αλεύρι, το αλάτι, το ξύδι και νερό και ζυμώνουμε. Προσθέτουμε τόσο νερό μέχρι να πάρουμε μία μαλακή ζύμη. Αφού η ζύμη μας είναι μαλακή και έτοιμη την χωρίζουμε σε τρία μπαλάκια. Ανοίγουμε 3 φύλλα.

Δείτε ακόμα Μακαρονόπιτα με κρέμα γάλακτος, φέτα και διάφορα τυριά

Βάζουμε τα 2 φύλλα στον πάτο του μεγάλου ταψιού του φούρνου. Από πάνω βάζουμε την γέμιση και πάνω από την γέμιση ακόμη ένα φύλλο. Προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο το οποίο το έχουμε ανακατέψει με το γάλα και ψήνουμε την πίτα στους 220 βαθμούς Κελσίου για 45 λεπτά μέχρι να ροδίσει.

Tips για την Μακαρονόπιτα Μεσολογγίτικη

Μπορούμε να βάλουμε ό,τι τυρί μας αρέσει και σε ό,τι ποσότητα μας αρέσει. Στην γέμιση αντί για λάδι μπορούμε να βάλουμε βούτυρο. Αν πάρουμε φύλλο κρούστας θα βάλουμε 5-6 από κάτω και 2-3 από πάνω, με όλα τα υπόλοιπα φύλλα ακολουθούμε την ίδια διαδικασία.

Μακαρονόπιτα-Μεσολογγίτικη-

Μακαρονόπιτα-Μεσολογγίτικη-

Η συνταγή είναι της φίλης μας Ρουλα Λυρου

και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr 

Close