Μαμαδίστικο μοσχάρι κοκκινιστό με πουρέ .Συνταγή για μοσχάρι κοκκινιστό με πουρέ ,φρέσκια ντομάτα και κόκκινο κρασί συνοδευόμενο από βελούδινο πουρέ πατάτας με κρέμα γάλακτος.
- Μοσχάρι 1 κιλό σπάλα κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
- ελαιολαδο Λίγο
- κρεμμυδι 1 μεγάλο ψιλοκομμένο
- σκορδο 2 σελίδες ψιλοκομμένο
- πελτές ντομάτας 1-2 κουταλιές της σούπας
- ντοματα 2 ώριμες τριμμένες
- κρασι 120 ml κόκκινο
- ζαχαρη 1 κουταλάκι του γλυκού
- δάφνη 2 φύλλα
- κανελά 1 ξυλάκι
- μπαχάρι 3-4 κόκκους
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
- νερό 500 ml βραστό
Υλικά
- πατατες 1.300 γραμμάρια
- αλατι 1 κουταλάκι του γλυκού
- βουτυρο 120 γραμμάρια μαλακό
- κρεμα γαλακτος 80 γραμμάρια
- πιπέρι Κατά βούληση
Για τον πουρέ
Σήμερα ετοιμάσαμε για εσάς ένα φαγάκι σπέσιαλ που όχι μόνο μπορεί να απογειώσει το Κυριακάτικο τραπέζι αλλά μπορείτε να το φτιάξετε σε οποιοδήποτε επίσημο τραπέζι επιθυμείτε! Μοσχάρι κοκκινιστό με πουρέ , μπαχάρι φύλλα δάφνης, κανέλα, κόκκινο κρασί, σκόρδο, τριμμένη ντομάτα και πελτέ ντομάτας.
Αυτό το Μαμαδίστικο μοσχάρι κοκκινιστό με πουρέ θα είναι υπέροχο με έναν ξεχωριστό πουρέ με κρέμα γάλακτος και βούτυρο για πλούσια γεύση. Είναι ένα φαγητό που θα το λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Το μοσχάρι σιγοψήνεται στην κατσαρόλα και γίνεται σκέτο λουκούμι ενώ ο πουρές είναι τόσο βελούδινος και νόστιμος που το απογειώνει.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το Μαμαδίστικο μοσχάρι κοκκινιστό με πουρέ:
Μοσχάρι κοκκινιστό για σήμερα. Άλλος το θέλει με πατάτες τηγανιτές, άλλος με μακαρόνια και άλλος με πουρέ ή ρύζι. Ένα όμως είναι σίγουρο… το μοσχαράκι λιώνει στο στόμα.
Εκτέλεση για το μοσχάρι
Στην αρχή σοτάρουμε το μοσχάρι από όλες τις πλευρές μέχρι να ροδίσει. Έπειτα το αφαιρούμε από την κατσαρόλα και προσθέτουμε στο σκεύος λίγο ελαιόλαδο. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν.
Έπειτα τρίβουμε με μία κουτάλα στον πάτο της κατσαρόλας τον πελτέ ντομάτας. Προσθέτουμε τα φύλλα δάφνης, την κανέλα και το μπαχάρι και βάζουμε και πάλι το μοσχάρι στην κατσαρόλα με τα υπόλοιπα υλικά. Ρίχνουμε το κόκκινο κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Αφού εξατμιστεί προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα, την ζάχαρη, το αλάτι και το πιπέρι. Προσθέτουμε το βραστό νερό και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για 1μιση ώρα και λίγο παραπάνω, μέχρι να μαλακώσει το κρέας μας.
Εκτέλεση για τον πουρέ
Αρχικά πλένουμε τις πατάτες, τις καθαρίζουμε και τις κόβουμε σε κομμάτια. Βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό για 25 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Έπειτα τις σουρώνουμε και τις βάζουμε και πάλι στην κατσαρόλα που έβρασαν.
Δείτε ακόμα Μοσχάρι Köttgryta
Λιώνουμε τις πατάτες και προσθέτουμε το μαλακό βούτυρο και την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας. Προσθέτουμε το πιπέρι και αλάτι αν χρειαστεί και σερβίρουμε.
Tips για το Μαμαδίστικο μοσχάρι κοκκινιστόμε πουρέ
Αντί για κρέμα γάλακτος μπορούμε να βάλουμε φρέσκο γάλα. Ίσως χρειαστεί παραπάνω από 500 ml νερού. Μπορεί να χρειαστεί να βάλουμε λίγη επιπλέον κρέμα γάλακτος στον πουρέ.
Την συνταγή την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα Instasuntages
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες