Μανιτάρια πλευρώτους με λεμόνι και μουστάρδα

Μία πεντανόστιμη και νηστίσιμη συνταγή για μανιτάρια πλευρώτους με λεμόνι και μουστάρδα, συνοδευόμενα με ρύζι.

Σήμερα θα μαγειρέψουμε μανιτάρια πλευρώτους με μουστάρδα και χυμό λεμονιού και θα τα συνοδεύσουμε με ρύζι. Είναι μία εξαιρετική και πεντανόστιμη συνταγή για μανιτάρια που γίνεται πανεύκολα και είναι νηστίσιμη.

Εκτός αυτού, τα συγκεκριμένα μανιτάρια μπορούν να τα απολαύσουν οι vegans και οι χορτοφάγοι. Είναι πηγή βιταμινών και σε πολλές περιπτώσεις αντικαθιστούν το κρέας στα θρεπτικά του συστατικά. Αν αφαιρέσουμε μερικά μπαχαρικά και το κρασί, αυτά τα μανιτάρια μπορούμε να τα δώσουμε και στα παιδιά μας.

Μανιτάρια πλευρώτους με λεμόνι και μουστάρδα

Δείτε ακόμα Σουφλέ με σπαράγγια και μανιτάρια

Τα μανιτάρια πλευρώτους με λεμόνι και μουστάρδα είναι πολύ θρεπτικά και νόστιμα και ταιριάζουν πολύ γευστικά με το ρύζι. Η μουστάρδα και το λεμόνι απογειώνουν την γεύση. Είναι μία πανεύκολη συνταγή που γίνεται πολύ γρήγορα.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση της συνταγής για Μανιτάρια πλευρώτους με λεμόνι και μουστάρδα: 

Εκτέλεση για τα μανιτάρια

Σε ένα βαθύ τηγάνι τσιγαρίζουμε σε ελαιόλαδο το κρεμμύδι τριμμένο μαζί με την σκελίδα σκόρδου. Αφού τσιγαριστούν λίγο προσθέτουμε τα μανιτάρια και ανακατεύουμε μέχρι να πιούν τα υγρά τους, να μειωθούν σε όγκο και να πάρουν λίγο χρώμα. Προσθέτουμε το κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ του.

Αφού εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, την μουστάρδα, τον κουρκουμά, το αλάτι, το πιπέρι και το θυμάρι και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε περίπου μία κούπα νερού και χαμηλώνουμε την φωτιά. Αφήνουμε τα μανιτάρια μας να βράσουν για περίπου 10-15 λεπτά.

Μανιτάρια πλευρώτους με λεμόνι και μουστάρδα_

Εκτέλεση για το ρύζι

Σε μία μικρή κατσαρόλα ρίχνουμε ελάχιστο ελαιόλαδο. Βάζουμε το ρύζι και ανακατεύουμε συνεχώς καθώς το σοτάρουμε στο ελαιόλαδο για να ενωθεί καλά με το λάδι. Συμπληρώνουμε 2,5 κούπες νερού από την κούπα που μετρήσαμε το ρύζι. Προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι και βάζουμε το καπάκι στην κατσαρόλα.

Όταν το ρύζι πάρει βράση, χαμηλώνουμε την φωτιά πολύ και το αφήνουμε να βράσει. Είναι έτοιμο όταν το ρύζι πιει τα υγρά του και κάνει τρυπίτσες στην επιφάνεια.

Tips για τα Μανιτάρια πλευρώτους με λεμόνι και μουστάρδα

Στα μανιτάρια μπορούμε να βάλουμε αν θέλουμε μπούκοβο ή μαϊντανό. Στο ρύζι αντί για λάδι μπορούμε να βάλουμε μία κουταλιά της σούπας βούτυρο. Αν χρησιμοποιήσουμε ρύζι Καρολίνα θα πρέπει να βάλουμε κι άλλο νερό, σίγουρα μισή κούπα παραπάνω ή και περισσότερο.

Μανιτάρια_ πλευρώτους _με _λεμόνι_ και_ μουστάρδα_

Η συνταγή είναι της φίλης μας Βασιλική Φαρμάκη

και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr 

 

Close