Μαραθοτηγανήτες-

Συνταγή για μαραθοτηγανίτες. Ο μάραθος είναι ένα παραδοσιακό ελληνικό υλικό που απογειώνει την γεύση της τηγανίτας.

Οι τηγανίτες είναι πολύ νόστιμες και συνήθως τις απολαμβάνουμε γλυκές με μέλι ή μερέντα. Σήμερα θα δούμε πως μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τον παραδοσιακό μάραθο με έναν εξαιρετικό και ξεχωριστό τρόπο. Θα φτιάξουμε μαραθοτηγανίτες.

Είναι νόστιμες και μπορούμε να τις απολαύσουμε σαν μεζέ ή σαν ορεκτικό. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε και Τηγανίτες χωρίς τηγάνι χωρίς λάδι της Γκόλφως (βίντεο). Είναι μία πανεύκολη συνταγή και αυτές τις μαραθοτηγανίτες θα τις λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Δείτε παρακάτω την εκτέλεση: 

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τον μάραθο και αφαιρούμε τα σκληρά κοτσανάκια. Τα βάζουμε σε ένα μπολ με το νερό αφού πρώτα τα έχουμε πλύνει πολύ καλά και τα έχουμε ψιλοκόψει. Βάζουμε επίσης  το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το ελαιόλαδο, το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, το αλάτι, το πιπέρι και το τριμμένο τυρί.

Δείτε ακόμα Αφράτες τηγανίτες με ελάχιστα υλικά

Θέλουμε ένα πυκνό μείγμα που να μπορεί να σταθεί στο κουτάλι. Βάζουμε το καλαμποκέλαιο στο τηγάνι και το αφήνουμε να κάψει. Παίρνουμε μία μία κουταλιά της σούπας από το μείγμα και την ρίχνουμε στο καυτό λάδι. Τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν οι τηγανίτες από την μία πλευρά και μετά τις γυρνάμε από την άλλη για 2-3 λεπτά.

Tips για τις μαραθοτηγανήτες

Το τυρί είναι προαιρετικό. Στην περίπτωση που βάλουμε τυρί τριμμένο  είναι πιο νόστιμοι και ταιριάζει πολύ και λίγο ούζο μέσα στο μείγμα.

Μαραθοτηγανήτες-συνταγή- Μαραθοτηγανήτες-

Η συνταγή είναι της αγαπημένης μας σελίδας Mary and her delicacies

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr 

Close