Μελιτζανόπιτα με φύλλο κρούστας και τον μαγικό χυλό που κάνει το φύλλο της πίτας μας σαν σπιτικό Μια καλοκαιρινή πίτα με μελιτζάνες και τυριά που μοσχοβολά Ελλάδα.
- φυλλο κρουστας 1 πακέτο
Υλικά
- μελιτζάνα 2 μεγάλες λευκές φλάσκες (1600 γραμμάρια)
- κρεμμυδι 2 ξερά
- ντοματίνια 6-7
- αυγα 2 χτυπημένα
- γραβιέρα 1 κούπα
- κασέρι 1/2 κούπα
- ελαιολαδο Μισό ποτηράκι του κρασιού περίπου
- θυμάρι Κατά βούληση φρέσκο
- μαιντανος Μισό ματσάκι περίπου
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
- βρωμη 3 κουταλιές της σούπας
Για την γέμιση
- κρόκους αυγού 1
- ανθρακούχο νερό 1 ποτηράκι του κρασιού
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2 κουταλιές της σούπας
Για το άλειμμα
Σήμερα θα μοιραστούμε μαζί σας μία πεντανόστιμη συνταγή για πίτα του Καλοκαιριού. Μία λαχταριστή μελιτζανόπιτα με γραβιέρα, κασέρι, ντοματίνια, φρέσκο θυμάρι και ένα άλειμμα από ανθρακούχο νερό, αλεύρι για όλες τις χρήσεις και κρόκο, που βοηθάει τα φύλλα να μην θρυμματίζονται.
Είναι μία άκρως χορταστική μελιτζανόπιτα με φύλλο κρούστας ,με μεσογειακά αρώματα και καλοκαιρινές γεύσεις που μυρίζουν Ελλάδα. Τα ντοματίνια, οι μελιτζάνες και τα τυριά κάνουν αυτήν την πίτα να λιώνουν στο στόμα. Είναι ιδανική για κάθε μπουφέ και τραπέζι.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την μελιτζανόπιτα με φύλλο κρούστας:
Εκτέλεση για την μελιτζανόπιτα με φύλλο κρούστας
Αρχικά πλένουμε και κόβουμε τις μελιτζάνες. Τις βάζουμε σε μία λεκάνη με νερό και αλάτι για να ξεπικρίσουν και της αφήνουμε εκεί για περίπου μισή ώρα. Στην συνέχεια τις σουρώνουμε και τις ξεβγάζουμε καλά. Αφαιρούμε τα περιττά νερά και βάζουμε μία λαδόκολλα σε ένα ταψί.
Αραδιάζουμε στο ταψί τις μελιτζάνες μαζί με 2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε καλά για να πάει το ελαιόλαδο παντού και ψήνουμε τις μελιτζάνες για περίπου 20 λεπτά στους 180 βαθμούς Κελσίου. Έπειτα παίρνουμε ένα βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα.
Προσθέτουμε και τις μελιτζάνες και τις σοτάρουμε και αυτές λίγο. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και ντοματίνια τα οποία τα έχουμε κόψει στην μέση και έχουμε αφαιρέσει τα ζουμιά τους και τα σπόρια τους. Ανακατεύουμε και κλείνουμε το καπάκι του τηγανιού.
Δείτε ακόμα Μελιτζάνες στο φούρνο με τυριά και λουκάνικα
Αφήνουμε για λίγο να πάρει μία βράση και προσθέτουμε την γραβιέρα τριμμένη, τα χτυπημένα αυγά, το φρέσκο θυμάρι, τον μαϊντανό ψιλοκομμένο, την βρώμη και ανακατεύουμε.
Μόλις η γέμιση δέσει και ψηθεί παίρνουμε τα φύλλα κρούστας. Στρώνουμε τα μισά φύλλα κρούστας λαδώνοντας κάθε φύλλο ξεχωριστά, στον πάτο ενός πυρέξ 35×25 και κόβουμε όσα κομμάτια εξέχουν.
Στρώνουμε πάνω από τα φύλλα κρούστας την γέμιση και την πιέζουμε με ένα κουτάλι να πάει παντού. Πάνω από την γέμιση προσθέτουμε τα άλλα μισά φύλλα κρούστας τα οποία τα λαδώνουμε και αυτά, ένα ένα ξεχωριστά.
Δείτε ακόμα Καλοκαιρινά λαζάνια με μελιτζάνες και κιμά
Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε τον κρόκο αυγού, το ανθρακούχο νερό και το αλεύρι για όλες τις χρήσεις μέχρι να πάρουμε έναν μέτριο χυλό. Περιχύνουμε με τον χυλό μας την μελιτζανόπιτα και την ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου για 45-60 λεπτά, ανάλογα τον φούρνο που έχουμε.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Souki Simeonidou
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες