Υλικά:
Για το ρύζι:
- ρυζι 2 κούπες για πιλάφι
- νερό 5 κούπες
- ανάμεικτα λαχανικά 1 χούφτα
- ελαιολαδο 2-3 κουταλιές της σούπας
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
- λεμονι Χυμό από 1/2
- κύβος κότας 1
Συνταγή για λεμονάτο χοιρινό με δεμένη, μελωμένη σάλτσα μανιταριών στη χύτρα ταχύτητας . Το κρέας μαγειρεμένο με αυτόν το τρόπο γίνεται μαλακό και λιώνει στο πιρούνι.
Λεμονάτο χοιρινό με καρότα και πιπεριές
Στο Κυριακάτικο τραπέζι θέλουμε ένα πιο ιδιαίτερο φαγητό και το έθιμο θέλει να τρώμε κρέας. Έτσι σήμερα, θα σας δείξουμε ένα μελωμένο χοιρινό κρέας με την πιο νόστιμη σάλτσα, μανιτάρια και ρύζι. Είναι ένα νόστιμο φαγητό που σίγουρα θα το απολαύσετε.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το μελωμένο χοιρινό λεμονάτο με μανιτάρια:

Εκτέλεση για το μελωμένο χοιρινό λεμονάτο με μανιτάρια
Στην χύτρα βάζουμε ελαιόλαδο να κάψει. Βάζουμε το χοιρινό κρέας κομμένο σε μικρότερα κομμάτια και το γυρίζουμε από όλες τις πλευρές για να πάρει χρώμα παντού. Μετά ρίχνουμε μια πιπεριά κόκκινη κομμένη σε ροδέλες, 2 καρότα σε κομμάτια και τα μανιτάρια. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και κάρυ. Στο τέλος βάζουμε τον χυμό λεμονιού.
Ρίχνουμε το νερό και το αφήνουμε για μισή ώρα περίπου να ψηθεί. Αν έχει ζουμί ακόμα λιώνουμε το κορν φλάουρ και το αφήνουμε να πάρει μια βράση και να δέσει. Για το ρύζι βάζουμε το ελαιόλαδο σε ένα κατσαρολάκι. Μόλις κάψει σοτάρουμε λίγο το ρύζι μέχρι να λαδώσει.
Χοιρινό κότσι στο φούρνο με γλάσο μελιού
Προσθέτουμε τα λαχανικά, φέρνουμε μία γύρα και συμπληρώνουμε με νερό, αλάτι, πιπέρι, χυμό λεμονιού και τον κύβο κότας. Βράζουμε μέχρι να μαλακώσει το ρύζι και να πιει το νερό του και ανακατεύουμε συχνά. Ενώ αν το πιει το νερό πριν γίνει, συμπληρώνουμε νεράκι.

Δείτε όλες τις φανταστικές συνταγές της Μένιας Στεφοπούλου στην τέλεια ομάδα της Μπουκιά και Μένια
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr