Συνταγή για μοσχαράκι με μπάμιες. Ένα μαμαδίστικο μεσημεριανό για όλη την οικογένεια.
Υλικά:
Μαμαδίστικο κοκκινιστό μοσχαράκι στο πυρέξ με μπάμιες για μικρούς και μεγάλους. Μπορεί οι μπάμιες να είναι ένα παρεξηγημένο λαχανικό αλλά άμα ξέρεις να τις μαγειρέψεις είναι σκέτο λουκούμι. Σήμερα λοιπόν θα σου δείξουμε πως μπορείς να μαγειρέψεις τις μπάμιες, χωρίς να φαίνεται η γλίτσα τους και θα τις συνοδεύσουμε με μοσχαράκι στο πυρέξ.
Οι μπάμιες είναι ένα θρεπτικό λαχανικό αλλά πολύ παρεξηγημένες. Όταν όμως τις περνάς από το τηγάνι, δεν έχουν αυτήν την αίσθηση της γλίτσας που δεν αρέσει σε κανέναν. Θα τις συνοδεύσουμε με μοσχαράκι και σάλτσα ντομάτας. Ενώ μπορούμε να προσθέσουμε και μερικά ντοματίνια για να δέσει καλύτερα η σάλτσα και να πάρει ακόμη πιο ωραία γεύση. Για το μεσημεριανό όλης της οικογένειας.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τις μπάμιες με μοσχαράκι:

Εκτέλεση βήμα προς βήμα
Είχαμε βρασμένο μοσχάρι με το ζουμί του στο ψυγείο οπότε πήρε ένα βαθύ τηγάνι και βάζουμε μέσα λίγο ελαιόλαδο. Μόλις κάψει προσθέτουμε τις μπάμιες και όταν αρχίζουν να παίρνουν χρώμα, τρίβουμε τα ξερά κρεμμύδια και προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας, την τριμμένη ντομάτα, αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και αφήνουμε να πάρουν μία βράση.
Βάζουμε το κρέας σε ένα πυρέξ και ρίχνουμε 2 ποτήρια νερό και τη σάλτσα με τις μπάμιες. Επίσης συμπληρώνουμε λίγο ελαιόλαδο και το ζουμί από το βρασμένο κρέας, περίπου 2 ποτήρια. Ψήνουμε μέχρι το φαγητό να μείνει μόνο με το λάδι του. Σας άρεσε αυτή η συνταγή; Πείτε μας την γνώμη σας στα σχόλια.

Άλλες συνταγές με μοσχαράκι που θα λατρέψεις:
- Παραδοσιακό λεμονάτο μοσχαράκι της Γκόλφως
- Μαμαδίστικο κοκκινιστό μοσχαράκι με τυρί
- Φρικασέ με μοσχαράκι και σπανάκι
Όλες οι συνταγές της Μένιας Στεφοπούλου στην ομάδα της Μπουκιά και Μένια.
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr