Μπακαλιάρος -Σκορδαλιά:- Επαγγελματική- Συνταγή -και- μυστικά-

Μπακαλιάρος Σκορδαλιά: Επαγγελματική Συνταγή και μυστικά. Παραδοσιακή και επαγγελματική συνταγή για μπακαλιάρο σκορδαλιά από τον Δημήτρη Μιχαηλίδη.

Σίγουρα κάθε χρόνο την 25η Μαρτίου απολαμβάνουμε ένα πιάτο με μπακαλιάρο σκορδαλιά. Όμως πόσοι από εμάς έχουμε απολαύσει μπακαλιάρο σκορδαλιά με τον ίδιο τρόπο που τα φτιάχνουν στα καλά ουζερί και στις καλές ψαροταβέρνες;

Μπακαλιάρος Σκορδαλιά: Επαγγελματική Συνταγή και μυστικά

Ο Δημήτρης Μιχαηλίδης αποφάσισε να μας δείξει μία επαγγελματική και πανεύκολη συνταγή για τραγανό τηγανητό μπακαλιάρο σκορδαλιά με πεντανόστιμο και πανεύκολο κουρκούτι και μία πανεύκολη σκορδαλιά με πατάτες. Ένα πιάτο με αυθεντική γεύση που μυρίζει θάλασσα.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για : Μπακαλιάρο Σκορδαλιά: Επαγγελματική Συνταγή και μυστικά

Μπακαλιάρος- Σκορδαλιά-: Επαγγελματική -Συνταγή- και -μυστικά-

Μπακαλιάρος σκορδαλιά. Η παραδοσιακή και αυθεντική συνταγή για έναν μπακαλιάρο με τραγανό κουρκούτι που θα απολαύσει όλη η οικογένεια!

Πως θα ξαρμυρίσουμε τον μπακαλιάρο

Μπακαλιάρος- Σκορδαλιά-: Επαγγελματική -Συνταγή- και -μυστικά-

Αφαιρούμε την πέτσα από τον μπακαλιάρο έτσι ώστε να ξαρμυρίσει πιο γρήγορα. Κόβουμε τον μπακαλιάρο σε μικρά κομμάτια έτσι ώστε να τηγανιστεί πιο γρήγορα και καλύτερα. Βάζουμε τα κομμάτια σε ένα μπολ με κρύο νερό ώστε να καλύπτονται και τα αφήνουμε για 2 μέρες. Αλλάζουμε το νερό πρωί, μεσημέρι, βράδυ.

Δείτε ακόμα Μπακαλιάρος σκορδαλιά της Βέφας Αλεξιάδου

Μπακαλιάρος- Σκορδαλιά-: Επαγγελματική -Συνταγή- και -μυστικά-

Στο τέλος της δεύτερης μέρας βάζουμε τα κομμάτια σε ένα σουρωτήρι, μέσα σε ένα μπολ και τοποθετούμε τον μπακαλιάρο στο ψυγείο. Την μέρα που θέλουμε να τα μαγειρέψουμε τα σκουπίζουμε καλά με χαρτί κουζίνας.

Μπακαλιάρος- Σκορδαλιά-: Επαγγελματική -Συνταγή- και -μυστικά-

Εκτέλεση για την σκορδαλιά

Αρχικά ξεφλουδίζουμε τις πατάτες και τις βάζουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν. Αφού μαλακώσουν οι πατάτες τις σουρώνουμε και τις διαλύουμε με ένα πιρούνι. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.

Μπακαλιάρος- Σκορδαλιά-: Επαγγελματική -Συνταγή- και -μυστικά-

Στο μούλτι προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού και τις σκελίδες σκόρδου. Αλέθουμε το μείγμα μας και προσθέτουμε το μείγμα με το σκόρδο στις βρασμένες πατάτες. Με ένα πιρούνι ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να γίνει σκορδαλιά.

Μπακαλιάρος- Σκορδαλιά-: Επαγγελματική -Συνταγή- και -μυστικά-

Εκτέλεση για το κουρκούτι

Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το μπέικιν πάουντερ, την ζάχαρη, το αλάτι, το ούζο και την μπύρα. Ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί και να γίνει ένας χυλός. Αφήνουμε το κουρκούτι μας στην άκρη.

Μπακαλιάρος- Σκορδαλιά-: Επαγγελματική -Συνταγή- και -μυστικά-

Εκτέλεση για τον μπακαλιάρο

Παίρνουμε τα κομμάτια του μπακαλιάρου και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και από τις δύο μεριές. Έπειτα αλευρώνουμε το κάθε κομμάτι και στην συνέχεια το βουτάμε μέσα στο κουρκούτι. Γεμίζουμε ένα βαθύ κατσαρόλι με ηλιέλαιο και τηγανίζουμε τον μπακαλιάρο σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα.

Μπακαλιάρος- Σκορδαλιά-: Επαγγελματική -Συνταγή- και -μυστικά-

Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής στο παρακάτω βίντεο:

Μπακαλιάρος- Σκορδαλιά-: Επαγγελματική -Συνταγή- και -μυστικά-

Μπακαλιάρος- Σκορδαλιά-: Επαγγελματική -Συνταγή- και -μυστικά-

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr 

Close