Συνταγή για εύκολο μπανόφι, με φρέσκες μπανάνες, αφράτη σαντιγί και κρέμα και μπισκότα digestive, χωρίς να χρειαστεί να λερώσετε φόρμες, αλλά φτιαγμένο στο πυρέξ. Το πιο εύκολο γλυκό με λίγα υλικά
από την φίλη μας Sotiria amor.
- μπανανα 1 γινωμένη
- κρεμα γαλακτος 200 ml παγωμένη
- καραμελωμένο ζαχαρούχο 1
- ουίσκι 1 σφηνάκι
- αλατι 1 πρέζα
Για την κρέμα
- κρεμα γαλακτος 300 ml παγωμένη
- φυστικοβουτυρο 1 κουταλάκι του γλυκού
Για τη σαντιγί
- κακαο 1 κουταλιά της σούπας κοσκινισμένο άγλυκο
Για το πασπάλισμα
Εναλλακτικό μπανόφι με φράουλες
Το μπανόφι είναι το πιο ξακουστό γλυκό με μπανάνες. Είναι ένα γλυκό ψυγείου που συνδυάζει την υπέροχη γεύση και άρωμα μπανάνας με την καραμέλα και έχει φανατικούς φίλους σε όλο τον κόσμο. Θα σας δείξουμε πως μπορείτε να φτιάξετε σπιτικό μπανόφι, χωρίς φόρμες αλλά με ένα απλό πυρέξ και δεν θα το αλλάζετε με κανένα άλλο.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το μπανόφι στο πυρέξ:
Εκτέλεση για το μπανόφι στο πυρέξ
Αρχικά παίρνουμε τα μπισκότα digestive και τα κάνουμε σκόνη στο μούλτι. Λιώνουμε το φυτικό βούτυρο και το ρίχνουμε κι αυτό σε θερμοκρασία δωματίου στα μπισκότα. Χτυπάμε το μείγμα μέχρι να πάρουμε μία λάσπη από μπισκότα.
Παίρνουμε ένα πυρέξ, στρώνουμε το μείγμα των μπισκότων και με τον πάτο ενός ποτηριού στρώνουμε τη βάση μας καλά, σε όλο τον πάτο του πυρέξ και λίγο στα τοιχώματα, όσο πιο ομοιόμορφα μπορούμε. Βάζουμε την βάση μας στο ψυγείο.
Έπειτα χτυπάμε στο μίξερ τα 200 ml παγωμένης κρέμας γάλακτος σε σαντιγί. Μόλις η σαντιγί είναι έτοιμη, λιώνουμε στο μούλτι την μπανάνα και την προσθέτουμε μέσα στη σαντιγί. Χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Ατομικά δροσιστικά μπανόφι
Προσθέτουμε επίσης το ουίσκι, το καραμελωμένο ζαχαρούχο και το αλάτι και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί η κρέμα. Στρώνουμε την κρέμα μας στη βάση και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά.
Φτιάχνουμε την σαντιγί για την επικάλυψη, χτυπώντας την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος σε σαντιγί. Επίσης προσθέτουμε το φυστικοβούτυρο και χτυπάμε για άλλο λίγο μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Κόβουμε την φρέσκια μπανάνα σε φέτες και τις περιχύνουμε με τον χυμό λεμονιού για να μην μαυρίσει.
Στρώνουμε τις φέτες μπανάνας πάνω από την κρέμα και από πάνω απλώνουμε την σαντιγί. Πασπαλίζουμε με το κοσκινισμένο άγλυκο κακάο και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο μέχρι να παγώσει καλά. Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε.
Tips για το μπανόφι στο πυρέξ
Το φυστικοβούτυρο είναι προαιρετικό.
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο παρακάτω βίντεο:
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Καιρός – Κακοκαιρία Bora : Συνεχίζει να σαρώνει τη χώρα – Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ
- Cyber Monday : Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις διαδικτυακές αγορές σας σήμερα
- Η Γη της Ελιάς: Ο Μιλτιάδης δίνει τελεσίγραφο στην Βασιλική
- Χριστουγεννιάτικη Quiche Lorraine
- Το τεστ της οπτικής ψευδαίσθησης που θα σας αποκαλύψει πώς διαχειρίζεστε την ήττα