μπατζίνα-με-τραχανά-συνταγή-

Συνταγή για μπατζίνα με τραχανά. Μία παραδοσιακή μπατζίνα με τραχανά, φέτα και κολοκυθάκια που την κάνει πιο χορταστική, αφράτη αλλά και ελαφριά, κατάλληλη τόσο για συνοδευτικό με το μεσημεριάνο μας όσο και για βραδινό. Μία πίτα χωρίς φύλλο από τα τεφτέρια της γιαγιάς φτιαγμένη από την αγαπημένη μας φίλη Ρουλα Λυρου.

Δείτε ακόμα Μπατζίνα με σιμιγδάλι

Η μπατζίνα είναι μία παραδοσιακή πίτα που την φτιάχνουν πολύ συχνά στη Θεσσαλία και συγκεκριμένα στη Καρδίτσα. Είναι λεπτές πίτες που συνήθως τις απολαμβάνουμε με φέτα. Αυτή τη φορά όμως θα δοκιμάσουμε μία αφράτη και χορταστική μπατζίνα που μοσχοβολάει παράδοση, με τραχανά.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την μπατζίνα με τραχανά:

μπατζίνα-με-τραχανά-συνταγή-

Καλησπέρα και χρόνια πολλά φίλοι!
Μια ελαφριά πιτουλα για βραδυνο κάναμε απόψε.

Εκτέλεση για την μπατζίνα με τραχανά

Σε μία λεκάνη βάζουμε τον τραχανά και 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί για 10 λεπτά έτσι ώστε ο τραχανάς να διατηρηθεί σπυρωτός στη συνταγή μας. Έπειτα τρίβουμε τα κολοκυθάκια και τα στύβουμε πολύ καλά.

Προσθέτουμε στο μείγμα τα αυγά, το στραγγιστό γιαούρτι, το σιμιγδάλι, το μπέικιν πάουντερ, 5-6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και την θρυμματισμένη φέτα. Στο τέλος ρίχνουμε το μείγμα με τον τραχανά και ανακατεύουμε.

μπατζίνα-με-τραχανά-συνταγή-

Δείτε ακόμα Τραχανόπιτα χωρίς φύλλο για το σχολείο

Παίρνουμε ένα ταψί Νο38 και το λαδώνουμε. Ρίχνουμε λίγο σιμιγδάλι και μεταφέρουμε εκεί το μείγμα. Από πάνω προσθέτουμε επιπλέον ελαιόλαδο και τριμμένο κεφαλοτύρι και ψήνουμε στους 200 βαθμούς Κελσίου για 30 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει.

μπατζίνα-με-τραχανά-συνταγή-

Την συνταγή την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr 

Close