Νόστιμα μπιφτέκια φακής με πατάτες . Μια ενναλακτική πρόταση για μεσημεριανό στο ολοήμερο και για παιδιά που δεν τρων τα όσπρια.
Σήμερα θα δοκιμάσουμε τα μπιφτέκια φακής με πατάτες στο φούρνο και ανυπομονούμε γι’ αυτό. Οι φακές είναι πολύ νόστιμα όσπρια όμως στην Ελλάδα συνήθως τις απολαμβάνουμε σε σούπα.
Όπως και να ‘χει είναι ιδανικά για παιδιά αφού είναι πολύ υγιεινά και φυσικά χωρίς τις τοξίνες του κρέατος. Αν θέλετε να κάνετε τα παιδιά σας να δοκιμάσουν φακές τότε σίγουρα αυτά τα μπιφτέκια φακής είναι μία πολύ καλή αρχή. Πανεύκολα και πεντανόστιμα.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα μπιφτέκια φακής:
Εκτέλεση για τα μπιφτέκια φακής
Αρχικά βράζουμε τις φακές καλά, τις στραγγίζουμε, τις αφήνουμε να κρυώσουν και αφού κρυώσουν τις πολτοποιούμε. Βάζουμε την πολτοποιημένη φακή σε ένα μπολ. Επίσης στο μούλτι περνάμε το καρότο, την κόκκινη πιπεριά, την κίτρινη πιπεριά και το κρεμμύδι. Δεν τα κάνουμε λιώμα, απλά τα ψιλοκόβουμε.
Δείτε ακόμα Σούπα βελουτέ από κόκκινες φακές με σως γιαουρτιού και παξιμάδι
Τα προσθέτουμε και αυτά στο μπολ. Επίσης ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό και τον βάζουμε στο μπολ με τις φακές. Προσθέτουμε επίσης το αυγό, την φρυγανιά, το αλάτι, το πιπέρι, το κύμινο και το ελαιόλαδο και ξεκινάμε να ζυμώνουμε. Αφού ομογενοποιηθεί και ζυμωθεί το μείγμα μας το σκεπάζουμε και το βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα.
Εκτέλεση για τις πατάτες
Στο μεταξύ σε ένα μπολ κόβουμε τις πατάτες σε σχετικά μικρά κομμάτια. Βάζουμε αλάτι, πιπέρι, κουρκουμά, ψιλοκομμένο σκόρδο, ρίγανη, ελαιόλαδο, μουστάρδα, χυμό λεμονιού και ψιλοκόβουμε την κόκκινη πιπεριά που δεν χρησιμοποιήσαμε στα μπιφτέκια.
Βγάζουμε το μείγμα της φακής από το ψυγείο στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα μεγάλο ταψί και ξεκινάμε να πλάθουμε μπιφτέκια. Προσθέτουμε στο κενό του ταψιού τις πατάτες και τις περιχύνουμε με του ζουμί που φτιάξαμε με την μουστάρδα.
Ψήνουμε για 1 ώρα περίπου στους 190 βαθμούς Κελσίου. Στην μέση του ψησίματος γυρίζουμε τα μπιφτέκια για να ροδίσουν από όλες τις μεριές. Καλή όρεξη!
Tips για τα μπιφτέκια φακής με πατάτες στο φούρνο
Αντί για τριμμένη φρυγανιά μπορούμε να βάλουμε αλεσμένη βρώμη.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Souki Simeonidou
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Αμαλιάδα: Θέμα ημερών η εξιχνίαση της υπόθεσης
- Baba Vanga : Η τρομακτική πρόβλεψη της για το 2025
- Θεσσαλονίκη: Κλείνουν σχολεία λόγω σεισμού
- Η Γη της Ελιάς : Κουράκος και Αριάδνη ξανά μαζί και τίποτα δεν θα είναι ικανό να τους χωρίσει
- Τηλέμαχος Τσιμιρίκας: 12 χρόνια από τον τραγικό θάνατο του 15χρονου ήρωα