Μπισκότα Fried Flowers σκέτη γλύκα-Με μαρμελάδα της αρεσκείας μας

Υπέροχα μπισκότα σε σχήμα λουλουδιού για το παιδικό party αλλά και για τις λιγούρες των μεγάλων! Fried flowers έχει σήμερα το μενού και μείναμε εντυπωσιασμένοι με μια συνταγή που δεν έχουμε ξανά δει παρόμοια!

Μπορεί να φαίνεται μπελαλίδικη, όμως για να φτιάξουμε τα αγαπημένα μας fried flowers χρειαζόμαστε μόλις 7 υλικά και ακολουθούμε μια πολύ απλή διαδικασία. Δείτε την αγαπημένη συνταγή παρακάτω:

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το γάλα, το νερό, την ζάχαρη, την ξερή μαγιά και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι και το αλάτι και ζυμώνουμε καλά. Στο τέλος βάζουμε το ηλιέλαιο ή το σπορέλαιο και ζυμώνουμε και πάλι καλά.

Δείτε ακόμα Μπισκότα μήλου με βρώμη, μέλι και ξηρούς καρπούς γεμάτα ενέργεια

Αφού ετοιμαστεί η ζύμη μας, την καλύπτουμε με μια μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για δύο ώρες. Στην συνέχεια παίρνουμε φύλλα λαδόκολλας και τα κόβουμε ομοιόμορφα σε τετράγωνο σχήμα. Ζυμώνουμε σε μια επιφάνεια και κόβουμε την ζύμη σε μπαλάκια.

Ανοίγουμε το κάθε μπαλάκι σε φύλλο δίνοντας του στρογγυλό σχήμα και τοποθετούμε τα φύλλα μας στην λαδόκολλα που κόψαμε προηγουμένως. Τοποθετούμε στο κέντρο του ζυμαριού ένα μικρό ποτήρι της ρακής και με ένα μικρό μαχαίρι κόβουμε γύρω γύρω κάθετες γραμμές για να κάνουμε τα πέταλα του λουλουδιού.

Τσιμπάμε τα πέταλα του λουλουδιού λίγο με το χέρι και τα αφήνουμε για λίγο να φουσκώσουν. Τηγανίζουμε τα μπριός σε καλά ζεσταμένο ηλιέλαιο ή σπορέλαιο και τα ρίχνουμε στο τηγάνι μαζί με την λαδόκολλα. Αμέσως μετά, αφαιρούμε την λαδόκολλα και τα ψήνουμε καλά και από τις δύο πλευρές.

Τοποθετούμε σε μια πιατέλα χαρτί κουζίνας. Στην συνέχεια βάζουμε στο κέντρο του λουλουδιού λίγη μαρμελάδα της αρεσκείας μας. Αν θέλουμε μπορούμε να τα πασπαλίσουμε και με λίγη ζάχαρη άχνη.

Μπισκότα Fried Flowers σκέτη γλύκα! Με μαρμελάδα της αρεσκείας μας! Μπισκότα Fried Flowers σκέτη γλύκα! Με μαρμελάδα της αρεσκείας μας! Μπισκότα Fried Flowers σκέτη γλύκα! Με μαρμελάδα της αρεσκείας μας! Μπισκότα Fried Flowers σκέτη γλύκα! Με μαρμελάδα της αρεσκείας μας! Μπισκότα Fried Flowers σκέτη γλύκα! Με μαρμελάδα της αρεσκείας μας! Μπισκότα Fried Flowers σκέτη γλύκα! Με μαρμελάδα της αρεσκείας μας! Μπισκότα Fried Flowers σκέτη γλύκα! Με μαρμελάδα της αρεσκείας μας! Μπισκότα Fried Flowers σκέτη γλύκα! Με μαρμελάδα της αρεσκείας μας! Μπισκότα Fried Flowers σκέτη γλύκα! Με μαρμελάδα της αρεσκείας μας! Μπισκότα Fried Flowers σκέτη γλύκα! Με μαρμελάδα της αρεσκείας μας! Μπισκότα Fried Flowers σκέτη γλύκα! Με μαρμελάδα της αρεσκείας μας! Μπισκότα Fried Flowers σκέτη γλύκα! Με μαρμελάδα της αρεσκείας μας! Μπισκότα Fried Flowers σκέτη γλύκα! Με μαρμελάδα της αρεσκείας μας! Μπισκότα Fried Flowers σκέτη γλύκα! Με μαρμελάδα της αρεσκείας μας! Μπισκότα Fried Flowers σκέτη γλύκα! Με μαρμελάδα της αρεσκείας μας! Μπισκότα Fried Flowers σκέτη γλύκα! Με μαρμελάδα της αρεσκείας μας! Μπισκότα Fried Flowers σκέτη γλύκα! Με μαρμελάδα της αρεσκείας μας! Μπισκότα Fried Flowers σκέτη γλύκα! Με μαρμελάδα της αρεσκείας μας!

Την συνταγή την βρήκαμε από την φίλη μας Geri Dako‎ στην ομάδα μας Συνταγες για παιδια & more

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr

 

Close