Υλικά:
- σοδα 330 ml αναψυκτικό
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 350 γραμμάρια
- ελαιολαδο 50 ml
- ντοματα 500 γραμμάρια ψιλοκομμένες
- κρεμμυδι 1 τριμμένο
- θυμάρι 1⁄2 κουταλάκι του γλυκού
- μαιντανος 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένος
- δυοσμος 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένος
- αλατι 1/2 κουταλάκι του γλυκού
- πιπέρι 1/2 κουταλιά της σούπας
- πάπρικα Κατά βούληση
Για το τηγάνισμα:
- ηλιέλαιο 1-2 κούπες
Συνταγή για νησιώτικους ντοματοκεφτέδες που είναι φουσκωτοί σαν λουκουμάδες του Γιώργου Ζώλη. Ένα πρώτης τάξεως Vegan ορεκτικό
Μπορεί το Καλοκαίρι να μας αποχαιρετά σιγά σιγά αλλά δεν είναι λίγοι και λίγες εκείνοι κι εκείνες που ακόμη κάνουν διακοπές. Ακόμη κι αν έχεις γυρίσει στη πόλη σου όμως, η ζέστη είναι μεγάλη οπότε σίγουρα τις βουτιές σου ακόμα τις ρίχνεις!
Εύκολοι Ντοματοκεφτέδες με γιαούρτι και φρέσκα μυρωδικά
Αν λοιπόν μετά τη θάλασσα σου άνοιξε η όρεξη ή θέλεις ένα καλοκαιρινό μεζεδάκι για να συνοδεύσεις την παγωμένη μπύρα σου τότε πρέπει να δοκιμάσεις αυτούς τους τραγανούς ντοματοκεφτέδες, που είναι τόσο τραγανοί που μοιάζουν με λουκουμαδάκια. Τώρα που οι ντομάτες ακόμη είναι σκέτο γλύκισμα.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τους ντοματοκεφτέδες σαν λουκουμάδες:

Recipe ingredients
330g soda 350g of flour 50-60g olive oil ½ tsp thyme ½ tbsp salt – pepper 1 large onion finely chopped 500g peeled tomatoes A little paprika optional Fresh parsley Fresh mint Seed oil for frying
Recipe directions
In a bowl add the club soda, flour and mix. Add the olive oil, salt, pepper and mix. Add the grated onion, chopped tomatoes, some paprika, chopped mint, chopped parsley and mix. In a pan with hot oil add the tomato fritters shaped into small balls and fry both sides until golden brown.
Μερίδες 30 μερίδες Χρόνος προετοιμασίας 5 λεπτά Χρόνος Μαγειρέματος 20 λεπτά Θερμίδες 60 kcal Συνολικός χρόνος 30 λεπτά

Εκτέλεση για τους νησιώτικους ντοματοκεφτέδες σαν λουκουμάδες
Σε ένα μπολ προσθέτουμε τη σόδα, το αλεύρι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τις ντομάτες, λίγη πάπρικα, δυόσμο, μαϊντανό και ανακατεύουμε.

Ντοματοκεφτέδες με φέτα

Σε ένα τηγάνι με καυτό λάδι προσθέτουμε τους ντοματοκεφτέδες σε μικρά μπαλάκια και τηγανίζουμε κι από τις δύο μεριές μέχρι να έχουμε ένα ωραίο χρώμα.

Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής στο παρακάτω βίντεο:
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr