Νηστίσιμα κουλουράκια σαν μπισκότα. Συνταγή για Νηστίσιμα κουλουράκια σαν μπισκότα με ταχίνι και σουσάμι για την περίοδο της νηστείας.
- αραβοσιτέλαιο 1 φλιτζάνι του τσαγιού
- Φυσικό χυμό πορτοκάλι 1 φλιτζάνι του τσαγιού
- ζαχαρη 1 φλιτζάνι του τσαγιού
- ταχίνι 1 φλιτζάνι του τσαγιού
- σουσαμι 100 γραμμάρια
- σοδα 1 κουταλάκι του γλυκού
- μπέικιν πάουντερ 1 κουταλάκι του γλυκού
- Ξύσμα πορτοκαλιού Από 2 πορτοκάλια
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 600 γραμμάρια
Υλικά
- ζαχαρη Μπόλικη
Για την επικάλυψη
Άλλη μία περίοδος νηστείας έφτασε και σήμερα η αγαπημένη μας φίλη Γωγώ Σαμίου έφτιαξε για εμάς νηστίσιμα κουλουράκια σαν μπισκότα με ταχίνι και επικαλυμμένα με ζάχαρη για την περίοδο της νηστείας. Είναι τραγανά, μέσα στην γλύκα, πανεύκολα και νηστίσιμα.
Αυτό σημαίνει πως μπορούν να τα φάνε άφοβα οι vegans και οι χορτοφάγοι. Είναι τόσο νόστιμα που θα θέλετε να τα φτιάχνετε όλο τον χρόνο. Ο φυσικός χυμός πορτοκαλιού και το ξύσμα πορτοκαλιού απογειώνουν το άρωμα και την γεύση τους.
Εκτέλεση για τα Νηστίσιμα κουλουράκια σαν μπισκότα
Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το αραβοσιτέλαιο και την ζάχαρη και τα χτυπάμε ελαφρώς μέχρι να αφρατέψουν. Έπειτα ανακατεύουμε στον χυμό πορτοκαλιού την σόδα και προσθέτουμε το μείγμα με τον χυμό πορτοκαλιού στο μείγμα με το αραβοσιτέλαιο. Ανακατεύουμε.
Έπειτα προσθέτουμε το ταχίνι και το σουσάμι και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί τελείως το ταχίνι και να γίνει το μείγμα λείο. Προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ και το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο και σιγά σιγά. Φτιάχνουμε μία ωραία ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια και να είναι αφράτη.
Παίρνουμε περίπου 50 γραμμάρια στο χέρι μας και φτιάχνουμε μία μπαλίτσα. Πιέζουμε την μπαλίτσα προς τα κάτω και την βουτάμε μέσα σε ζάχαρη και από τις δύο πλευρές. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει η ζύμη.
Δείτε ακόμα Vegan easter cookies: Τα απόλυτα νηστίσιμα κουλουράκια (βίντεο)
Ψήνουμε τα κουλουράκια μας σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις για 20 λεπτά σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
Tips για τα Νηστίσιμα κουλουράκια σαν μπισκότα
Το φλιτζάνι πρέπει να είναι το ίδιο (160 γραμμάρια). Σε περίπτωση που δεν βουτήξετε μέσα σε ζάχαρη θα χρειαστείτε ακόμη 50 γραμμάρια παραπάνω ζάχαρη στα υλικά σας.
Μην προσπαθήσετε να δώσετε άλλο σχήμα γιατί είναι πολύ αφράτη η ζύμη. Υπάρχει το σουσάμι και το ταχίνι μέσα και δεν βοηθάει στα χέρια μας. Αντί για ζάχαρη μπορείτε να βάλετε στέβια. Το σουσάμι το βάζουμε ολόκληρο στην ζύμη και δεν καβουρδίζουμε.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Gogo Samiou
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Ηλιακή καταιγίδα : Έκτακτη ειδοποίηση σε λίγες ώρες θα χτυπήσει την Γη – Πού θα γίνουν μπλακάουτ
- Κλειστά σχολεία αύριο (12/12): Πού δεν θα χτυπήσει κουδούνι
- Χιονονιφάδες στα Νύχια: Το απόλυτο μανικιούρ για τα Χριστούγεννα
- Αστυνομικός της Βουλής : Θέλει διαζύγιο η σύζυγος για να ζήσει ελεύθερη τη ζωή της την ώρα που τα παιδιά δεν τα αναλαμβάνει κανείς συγγενής
- Η Γη της Ελιάς: Ανείπωτη τραγωδία – Νεκρός ο Ισίδωρος