Συνταγή για νηστίσιμη Σιφνέικη σκορδομακαρονάδα με λιγκουίνι, σάλτσα ντομάτας και όλα τα μυστικά του Γιώργου Ζώλη για σίγουρη επιτυχία.
Υλικά:
Για τη σάλτσα:
- ελαιολαδο 80-100 ml
- σκορδο 6-7 σκελίδες
- κρεμμυδι 2 μεγάλα
- πιπεριά Φλωρίνης 1-2
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
- μαιντανος ½ ματσάκι
- πελτές ντομάτας 2 κουταλιές της σούπας
- ζαχαρη 1 κουταλάκι του γλυκού
- Καπνιστή πάπρικα 1 κουταλιά της σούπας
Συνταγή για νηστίσιμη σκορδομακαρονάδα με την αυθεντική συνταγή της Σίφνου και λιγκουίνι από τον Γιώργο Ζώλη. Η αυθεντική γεύση της Σιφνέικης σκορδομακαρονάδας είναι μία τέλεια επιλογή για το μεσημεριανό όλης της οικογένειας σε κάθε περίοδο νηστείας.
Σουπιές με λαζανάκι : Η απόλυτη νηστίσιμη μακαρονάδα
Ανακαλύψτε την αυθεντική γεύση της Σιφνέικης σκορδομακαρονάδας, μιας νηστίσιμης λιχουδιάς που συνδυάζει την απλότητα με την παράδοση. Ο Γιώργος Ζώλης μας παρουσιάζει τη δική του εκδοχή αυτής της μοναδικής συνταγής, όπου το σκόρδο, το ελαιόλαδο και τα αρώματα των Κυκλάδων δένουν αρμονικά, προσφέροντας ένα πιάτο γεμάτο νοστιμιά και αυθεντικότητα. Ιδανική για κάθε περίοδο νηστείας, αλλά και για όσους αγαπούν την παραδοσιακή ελληνική κουζίνα!
Δείτε την εκτέλεση της νηστίσιμης Σιφνέικης σκορδομακαρονάδας του Γιώργου Ζώλη παρακάτω:

Recipe Ingredients
Pasta
500g pasta 2.5 liters water 1½tbsp salt Boil as directed by the manufacturer on the back of the package
Sauce
80-100g olive oil 6-7 cloves garlic 2 large onions 1-2 red sweet peppers (optional) Salt – pepper
½ bunch parsley 2tbsp tomato paste 1tsp sugar 1tbsp smoked paprika (optional) Boil and sauté for about ten minutes
Εκτέλεση
Σε ένα βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο. Ανάβουμε την φωτιά και προσθέτουμε το σκόρδο κομμένο σε φετάκια. Ανακατεύουμε και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά. 2 λεπτά μετά βάζουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και τις ψιλοκομμένες πιπεριές Φλωρίνης.

Σοτάρουμε μέχρι να γυαλίσουν τα λαχανικά και να πάρουν ένα ωραίο ξανθό χρώμα. Ο χρόνος για το σοτάρισμα είναι περίπου 5-7 λεπτά. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε. Αφού σοταριστούν τα λαχανικά γεμίζουμε μία κατσαρόλα με νερό και προσθέτουμε το αλάτι για τα ζυμαρικά.
Περιμένουμε να έρθει το νερό σε θερμοκρασία βρασμού και παράλληλα συνεχίζουμε να δουλεύουμε τη σάλτσα μας. Προσθέτουμε στη σάλτσα την καπνιστή πάπρικα και ανακατεύουμε. Μόλις βράσει το νερό ρίχνουμε μέσα τα λιγκουίνι ή όποια ζυμαρικά μας αρέσουν και βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Η μακαρονάδα της Σαρακοστής: Σουπιές με μακαρόνια

Προσθέτουμε στη σάλτσα τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και τον πελτέ ντομάτας. Επίσης βάζουμε τη ζάχαρη για να καραμελώσει η σάλτσα μας. Σοτάρουμε για 2-3 λεπτά και παράλληλα ανακατεύουμε λίγο τα ζυμαρικά.
Προσθέτουμε στη σάλτσα νερό από τα ζυμαρικά που βράζουν. 4-5 κουταλιές για αρχή είναι καλά. Χαμηλώνουμε την φωτιά, κλείνουμε τη κατσαρόλα με τη σάλτσα με το καπάκι μας και αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει μέχρι να δέσει.
Μόλις τα ζυμαρικά είναι έτοιμα, χωρίς να τα σουρώσουμε, με μία τσιμπίδα, τα προσθέτουμε λίγα λίγα στη σάλτσα και ανακατεύουμε για να πάει παντού. Ανάβουμε και πάλι χαμηλά τη φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει το φαγητό.

Tips
Οι πιπεριές Φλωρίνης είναι προαιρετικές. Η καπνιστή πάπρικα είναι προαιρετική.

Παρακάτω αναλυτικά η εκτέλεση της συνταγής:
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr