Συνταγή για νηστίσιμο αλμυρό κέικ. Αλμυρό κέικ χωρίς γάλα και χωρίς αυγα ιδανικό για την νηστεία και για παιδιά με αλλεργίες για το σχολικό κολατσιο.
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις Μισό κιλό
- ηλιέλαιο 1 ποτήρι του νερού
- Φυσικό χυμό πορτοκάλι 1 ποτήρι του νερού
- ελιές 1 ποτήρι του νερού κομμένες
- πιπεριά 1 ποτήρι του νερού κόκκινη
- νερό Μισό ποτήρι του νερού χλιαρό
- ξερή μαγιά 9 γραμμάρια
- μπέικιν πάουντερ 1 φακελάκι
- αλατι 1 κουταλάκι του γλυκού
- ζαχαρη Μισό κουταλάκι του γλυκού
- ρίγανη Μισό κουταλάκι του γλυκού
Υλικά
Σήμερα θα μοιραστούμε μαζί σας μία καταπληκτική συνταγή για Νηστίσιμο αλμυρό κέικ με ρίγανη, πιπεριά κόκκινη, ελιές κομμένες στην μέση, ξερή μαγιά, ηλιέλαιο και μερικά ακόμη απλά υλικά. Είναι ένα απόλυτα αφράτο νηστίσιμο αλμυρό κέικ που θα το λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.
Είναι ιδανικό για σχολικό κολατσιό, για το κολατσιό των μεγάλων, για τους vegans, τους χορτοφάγους αλλά και για ανθρώπους που νηστεύουν. Φτιάχνεται πανεύκολα και λιώνει στο στόμα. Πραγματικά αυτό το νηστίσιμο αλμυρό κέικ θα το λατρέψετε.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το νηστίσιμο αλμυρό κέικ:
Εκτέλεση για το νηστίσιμο αλμυρό κέικ
Αρχικά κοσκινίζουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις σε μία λεκάνη. Κάνουμε μία λακκούβα στο κέντρο του αλευριού και ρίχνουμε μέσα στην λακκούβα την ξερή μαγιά την οποία αρχικά την είχαμε διαλύει στο χλιαρό νερό και την ζάχαρη.
Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και αφήνουμε στην άκρη την λεκάνη για 10 λεπτά μέχρι να ενεργοποιηθεί η μαγιά. Στην συνέχεια προσθέτουμε το ηλιέλαιο, τον χυμό πορτοκαλιού, τις ελιές κομμένες στην μέση, την πιπεριά κομμένη σε κύβους και το μπέικιν πάουντερ.
Επίσης προσθέτουμε το αλάτι, την ζάχαρη και την ρίγανη. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα με μία κουτάλα μέχρι η ζύμη μας να γίνει πολύ μαλακή. Αφήνουμε την ζύμη σε ζεστό μέρος για περίπου 1μιση ώρα να φουσκώσει.
Δείτε ακόμα Αλμυρό κέικ φέτας χωρίς γιαούρτι
Στην συνέχεια λαδώνουμε μία φόρμα για κέικ και μεταφέρουμε την ζύμη στην φόρμα. Την αφήνουμε μέσα στην φόρμα να φουσκώσει και πάλι για άλλη μισή ώρα. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου και ψήνουμε το κέικ μας για 45 λεπτά στις αντιστάσεις.
Tips για το Νηστίσιμο αλμυρό κέικ
Αν θέλουμε να το κάνουμε αλάδωτο μπορούμε να αντικαταστήσετε το ηλιέλαιο με χυμό πορτοκαλιού ή νερό. Επίσης το ποτήρι που χρησιμοποιήθηκε είναι 300 ml και αντί για ηλιέλαιο μπορούμε να βάλουμε όποιο ελαφρύ λάδι έχουμε. Η ζύμη πρέπει να κολλάει στα χέρια και μπορούμε να την μεταφέρουμε στην φόρμα με μία σπάτουλα.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Κατερινα Στεργιου
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Αμαλιάδα: Θέμα ημερών η εξιχνίαση της υπόθεσης
- Baba Vanga : Η τρομακτική πρόβλεψη της για το 2025
- Θεσσαλονίκη: Κλείνουν σχολεία λόγω σεισμού
- Η Γη της Ελιάς : Κουράκος και Αριάδνη ξανά μαζί και τίποτα δεν θα είναι ικανό να τους χωρίσει
- Τηλέμαχος Τσιμιρίκας: 12 χρόνια από τον τραγικό θάνατο του 15χρονου ήρωα