Υλικά:

Για την κρέμα :

Για το στολισμό :

Νηστίσιμο γλυκό ψυγείου εύκολο χωρίς μίξερ από τον Παναγιώτη Παπαδάκη.

Ο δεκαπενταύγουστος πλησιάζει και οι περισσότεροι από εμάς νηστεύουμε. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να απολαύσουμε νηστίσιμα γλυκά όπως το νηστίσιμο γλυκό ψυγείου με χαλβά από το live kitchen. Ο Παναγιώτης Παπαδάκης λοιπόν θα μας βοηθήσει να βρούμε υπέροχο νηστίσιμο γλυκό ψυγείου.

Σήμερα λοιπόν θα φτιάξουμε ένα νηστίσιμο γλυκό ψυγείου σκέτη σοκόλαση. Με γάλα αμυγδάλου, ιδανικό για παιδιά αλλά και για ανθρώπους που έχουν δυσανεξία στην λακτόζη. Είναι ένα υπέροχο και δροσερό γλυκό, ιδανικό για την νηστεία του δεκαπενταύγουστου αλλά και κάθε άλλη νηστεία του χρόνου. Διαβάστε παρακάτω: 

INGREDIENTS

300 g all purpose flour 80 g cocoa powder 70 g vegetable oil 2 vanilla 250 g sugar 400 g almond milk with sugar 1 tsp baking powder 1 tsp baking soda 1 tbsp vinegar ————————————————- 1300 g almond milk with sugar 300 g dark chocolate 60%cocoa (sisinni) 250 g sugar 120 g cornstarch 30 g cocoa powder 2 vanilla ————————————————– Chocolate flakes —————————————————- Pan 25χ30 εκ.

GERMAN

300 g Allzweckmehl 80 g Kakaopulver 70 g Pflanzenöl 2 Vanille 250 g Zucker 400 g Mandelmilch mit Zucker 1 TL Backpulver 1 TL Natron 1 EL Essig ————————————————- 1300 g Mandelmilch mit Zucker 300 g Zartbitterschokolade 60% Kakao (Sisinni) 250 g Zucker 120 g Maisstärke 30 g Kakaopulver 2 Vanille ————————————————– Schokoladen flocken ————————————————– — Pfanne 25χ30 εκ.

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι , το κακάο σκόνη, το μπέικεν , την μαγειρική σόδα , τις βανιλίνες , την ζάχαρη και τα ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε σε ένα άλλο μπολ το γάλα αμυγδάλου με ζάχαρη , το ηλιέλαιο και προσθέτουμε το μείγμα με τα στερεά .

Ανακατεύουμε πολύ καλάμε έναν αυγοδάρτη μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα. Προσθέτουμε και το ξύδι και αφού το ανακατέψουμε ρίχνουμε το μείγμα σε ένα ταψάκι 25χ30 εκ. αφού πρώτα το έχουμε αλείψει με ηλιέλαιο.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 20 λεπτά στους 200 c. Αλείφουμε όλη την βάση με ένα πινέλο με γάλα αμυγδάλου με ζάχαρη. Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα υγείας με 60% (sisinni) και την αφήνουμε στην άκρη.

Δείτε ακόμα Νηστίσιμο γλυκό ψυγείου χωρίς ζάχαρη

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα αμυγδάλου με ζάχαρη , το κακάο σκόνη , το κορν φλάουρ , την ζάχαρη και ανακατεύουμε πάνω στην φωτιά μέχρι να πήξει. Αποσύρουμε από την φωτιά ρίχνουμε τις 2 βανιλίνες και τα κομμάτια από την κουβερτούρα υγείας με 60% (sisinni).

Ανακατεύουμε πολύ καλά να λιώσει καλά η κουβερτούρα και ρίχνουμε την κρέμα πάνω στην βάση να πάει ομοιόμορφα παντού. Σκεπάζουμε με μια μεμβράνη να εφάπτεται πολύ καλά πάνω από την κρέμα , το αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου και έπειτα στο ψυγείο για 2 ώρες.

Θρυμματίζουμε με ένα πίλνερ νιφάδες κουβερτούρας σε όλη την επιφάνεια και κόβουμε σε κομμάτια το γλυκό. Το νηστίσιμο γλυκό ψυγείου είναι έτοιμο να το απολαύσουμε εμείς και η οικογένειά μας σε περιόδους νηστείας. Είναι πεντανόστιμο και ιδανικό για παιδιά!! Καλή σας επιτυχία!!

Δείτε το βίντεο εδώ:

Tips

Ταψάκι 25χ30 εκ.

Νηστίσιμο_γλυκό ψυγείου_χωρίς μίξερ_

Νηστίσιμο_γλυκό ψυγείου_χωρίς μίξερ_

Νηστίσιμο_γλυκό ψυγείου_χωρίς μίξερ_

Νηστίσιμο_γλυκό ψυγείου_χωρίς μίξερ_

Νηστίσιμο_γλυκό ψυγείου_χωρίς μίξερ_

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr