Υλικά:
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 5 κούπες
- ελαιολαδο 1/2 ποτηράκι του κρασιού (ταβέρνας)
- βοτκα 1/2 ποτηράκι του κρασιού (ταβέρνας)
- αλατι 1 κουταλάκι του γλυκού
- ζαχαρη 1 κουταλάκι του γλυκού
Για τη γέμιση:
Για το άλειμμα:
Για το πασπάλισμα:
- σουσαμι Κατά βούληση
Συνταγή για ντοματόπιτα σε ρολάκια με πιπεριές Φλωρίνης και παρμεζάνα. Πίτα με τραγανό σπιτικό φύλλο και μεσογειακή γέμιση για να συνοδεύσουμε το μεσημεριανό ή το βραδινό μας.
Ντοματοπιτάκια χωρίς φύλλο
Αν θέλετε μία πίτα που να έχει μεσογειακή γεύση και άρωμα τότε θα πρέπει να δοκιμάσετε αυτή τη ντοματόπιτα με βότκα ή ρακί στη γέμιση. Είναι μία αρωματική πίτα με σπιτικό φύλλο, ντομάτες και πιπεριές και μπορείτε να προσθέσετε ακόμη και φέτα. Γενικά πειραματιστείτε στη γέμιση και δεν θα το μετανιώσετε.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τη ντοματόπιτα σε ρολάκια:
Εκτέλεση
Κοσκινίζουμε το αλεύρι για για όλες τις χρήσεις σε ένα μπολ. Κάνουμε μία λακκούβα στο κέντρο και ρίχνουμε μέσα το ελαιόλαδο, την βότκα, το αλάτι και την ζάχαρη. Πριν ρίξουμε το νερό ανακατεύουμε τα υλικά στο μπολ μέχρι να τα πάρει το αλεύρι.
Έπειτα προσθέτουμε το χλιαρό νερό και αρχίζουμε να ζυμώνουμε. Προσθέτουμε σταδιακά το νερό μέχρι να πάρουμε μία μαλακή και δεμένη ζύμη. Αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
Έπειτα βάζουμε στο τηγάνι τις ντομάτες χοντροκομμένες, την πιπεριές Φλωρίνης σε κύβους, την πράσινη πιπεριά σε κύβους και τον τραχανά. Επίσης προσθέτουμε τα χοντροκομμένα ξερά κρεμμύδια, το αλάτι, το πιπέρι και την πάπρικα.
Τραγανή κρεμμυδοντοματόπιτα
Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν. Έπειτα αποσύρουμε από την φωτιά και μόλις κρυώσουν προσθέτουμε το αυγό και την τριμμένη παρμεζάνα. Χωρίζουμε την ζύμη σε μπαλάκια και ανοίγουμε το κάθε μπαλάκι σε φύλλο.
Γεμίζουμε το κάθε φύλλο με την γέμιση και τα πλάθουμε σε ραβδάκια. Αλείφουμε με χτυπημένο αυγό το οποίο το έχουμε χτυπήσει με νερό και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στην αρχή στους 200 βαθμούς Κελσίου, για 30 λεπτά. Έπειτα κατεβάζουμε στους 170 βαθμούς Κελσίου, μέχρι να ροδίσει και να ψηθεί μέχρι μέσα η πίτα μας.
Tips
Αντί για βότκα μπορούμε να βάλουμε ρακί. Το αλάτι στη γέμιση είναι προαιρετικό.

Η συνταγή είναι της φίλης μας Dina Barbatsouli
και την είδαμε στην ομάδα Μαγειρικές Απολαύσεις
Όλες οι λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
