Υλικά:
- φυτική κρέμα γάλακτος 500 γραμμάρια
- καραμελωμένο ζαχαρούχο 1
- βανίλια 1
Για το άλειμμα :
- Κουβερτούρα γάλακτος 500 γραμμάρια
Συνταγή για ατομικό παγωτά ξυλάκι με γεύση καραμέλα για τον Δεκαπενταύγουστο και όχι μόνο. Η συνταγή είναι της φίλης μας Τζένης Τσανακτσίδου!
Δείτε ακόμα Αφράτο παγωτό σοκολάτα χωρίς κρυσταλλάκια και χωρίς ανακάτεμα
Τον Δεκαπενταύγουστο, εκτός από τις περιοχές που έχουν δικά τους έθιμα, οι περισσότεροι απολαμβάνουμε ψητό κρέας. Μετά το κρέας και μέσα στον κατακαλόκαιρο, ένα παγωτό σαν επιδόρπιο το χρειαζόμαστε. Φτιάχνουμε λοιπόν βελούδινο παγωτό ξυλάκι καραμέλα για τον Δεκαπενταύγουστο.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Τζένης Τσανακτσίδου
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το Παγωτό ξυλάκι καραμέλα :

Εκτέλεση για το Παγωτό ξυλάκι καραμέλα
Αρχικά στο μίξερ χτυπάμε σε σαντιγί την φυτική κρέμα γάλακτος, το καραμελωμένο ζαχαρούχο και την βανίλια. Μοιράζουμε το μείγμα σε φορμάκια για παγωτό ξυλάκι. Περνάμε σε κάθε φορμάκι από ένα γλωσσοπίεστρο.

Δείτε ακόμα Παγωτό αφράτο με μέλι

Βάζουμε τα παγωτά για όλο το βράδυ στην κατάψυξη. Την επόμενη μέρα λιώνουμε την κουβερτούρα σοκολάτας σε μπεν μαρί και βουτάμε τα παγωτά στην λιωμένη κουβερτούρα. Αφήνουμε τα παγωτά να παγώσουν τελείως στην κατάψυξη και απολαμβάνουμε.

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr