Συνταγή για παραδοσιακό σιμιγδαλένιο χαλβά με αλεύρι σε μερίδες από τη Τζένη Τσανακτσίδου για όλη την οικογένεια.
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2 ποτήρια (των 200 ml)
- βουτυρο 100 γραμμάρια
- ηλιέλαιο 100 ml
Υλικά
- ζαχαρη 2 ποτήρια (των 200 ml)
- νερό 2 ποτήρια (των 200 ml)
- Γάλα φρέσκο 1 ποτήρι (των 200 ml)
Για το σιρόπι
Χαλβάς με κακάο
Αν θέλετε ένα παραδοσιακό γλυκάκι που να φτιάχνεται εύκολα και με λίγα υλικά, τότε σίγουρα πρέπει να δοκιμάσετε τον παραδοσιακό σιμιγδαλένιο χαλβά της Τζένης Τσανακτσίδου. Για το γλυκό της εβδομάδας, για να συνοδεύσουμε τον καφέ μας και να τρατάρουμε τους καλεσμένους μας.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Τζένης Τσανακτσίδου.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τον παραδοσιακό χαλβά με αλεύρι:
Εκτέλεση για τον παραδοσιακό χαλβά με αλεύρι
Σε ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε την ζάχαρη το νερό και το φρέσκο γάλα και βράζουμε μέχρι να δέσει λίγο το σιρόπι. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι προσθέτουμε το βούτυρο και το ηλιέλαιο και τα ζεσταίνουμε.
Κλασικός σιμιγδαλένιος χαλβάς
Μόλις ζεσταθούν προσθέτουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και ανακατεύουμε μέχρι να πάρει χρώμα το μείγμα. Στο τέλος, ρίχνουμε το σιρόπι και ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να ξεκολλήσει από τα τοιχώματα.
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες