Συνταγή για πηχτή χυλωμένη μαγειρίτσα με αυγολέμονο από την Γωγώ Σαμίου, με βούτυρο για πλούσια γεύση. Δεν πρέπει να λείπει από το τραπέζι σας.
Υλικά:
Για το αυγολέμονο:
Συνταγή για πηχτή μαγειρίτσα με εύκολο αυγολέμονο από την Γωγώ Σαμίου για το τραπέζι της Ανάστασης. Χυλωμένη μαγειρίτσα με βούτυρο, για μία γεμάτη γεύση. Πρέπει να τη δοκιμάσετε χωρίς δεύτερη σκέψη.
Η μαγειρίτσα είναι αναπόσπαστο κομμάτι του πασχαλινού μας τραπεζιού – ένα πιάτο γεμάτο αρώματα και γεύσεις. Σε αυτή τη συνταγή, την παρουσιάζουμε σε μια πηχτή, βελούδινη εκδοχή με αυγολέμονο.
Vegan μαγειρίτσα για την Ανάσταση – Συνταγή του Γιώργου Ζώλη
Ιδανική για όσους αγαπούν τη μαγειρίτσα πιο χυλωμένη και δεμένη. Ακολουθήστε τα βήματα και απολαύστε ένα πιάτο που συνδυάζει την παράδοση με τη γαστρονομική απόλαυση.
Δείτε την εκτέλεση για πηχτή μαγειρίτσα με αυγολέμονο παρακάτω:

Εκτέλεση
Αρχικά πλένουμε καλά τα αρνίσια εντεράκια και τα γυρίζουμε με την βοήθεια μίας βέργας από μέσα προς τα έξω. Τα πλένουμε και πάλι πολύ καλά και τα βάζουμε μέσα σε μία λεκάνη με πολύ ξύδι. Τα αφήνουμε εκεί για μερικά λεπτά και στην συνέχεια τα σουρώνουμε και τα ψιλοκόβουμε.
Έπειτα αχνίζουμε την αρνίσια συκωταριά. Την κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Σε μία ξεχωριστή κατσαρόλα προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο και σοτάρουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια. Προσθέτουμε τα αρνίσια εντεράκια και την αρνίσια συκωταριά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Προσθέτουμε τον άνηθο, τον μαϊντανό, το αλάτι και το πιπέρι.
Σε μία άλλη κατσαρόλα βάζουμε 3 λίτρα νερό με έναν κύβο κρέατος και βράζουμε το μείγμα μέχρι να λιώσει ο κύβος για να βγει ο ζωμός κρέατος. Ρίχνουμε ζωμό κρέατος στην κατσαρόλα με τα κρεμμυδάκια μέχρι να καλυφθεί το φαγητό αντί για νερό και τα αφήνουμε να βράσουν για 20 λεπτά.
Η καλύτερη συνταγή για μαγειρίτσα κοτόπουλο για το 2025
Προσθέτουμε το ρύζι και ανά διαστήματα συμπληρώνουμε λίγο λίγο ζωμό. Δεν θέλουμε πολλά υγρά στην κατσαρόλα. Βράζουμε λοιπόν για άλλα 20 λεπτά. Χτυπάμε τα αυγά και ρίχνουμε μέσα τον χυμό λεμονιού και λίγο από τον ζωμό της μαγειρίτσας. Προσθέτουμε το αυγολέμονο στην μαγειρίτσα και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η σούπα. Έτοιμη.
Tips
Τα εντεράκια είναι προαιρετικά. Αντί για κύβο κρέατος μπορούμε να βάλουμε κύβο κοτόπουλου.

Η συνταγή είναι της φίλης μας Gogo Samiou
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr