Συνταγή για vegan μαγειρίτσα για το τραπέζι της Ανάστασης από τον Γιώργο Ζώλη με μανιτάρια, ρύζι και μυρωδικά για την Ανάσταση.
Υλικά:
Αν αναζητάς μια νόστιμη, νηστίσιμη και cruelty-free εναλλακτική για το τραπέζι της Ανάστασης, η vegan μαγειρίτσα χωρίς εντόσθια είναι η επιλογή που ταιριάζει σε σένα. Με βάση τα μανιτάρια, τα μυρωδικά και την παραδοσιακή τεχνική, αυτή η συνταγή προσφέρει όλη τη γνώριμη γεύση της μαγειρίτσας – χωρίς κρέας και χωρίς ενοχές.
Είτε νηστεύεις είτε απλώς αποφεύγεις τα ζωικά προϊόντα, αυτή η vegan εκδοχή της μαγειρίτσας θα σε εντυπωσιάσει. Δες παρακάτω τη συνταγή του Γιώργου Ζώλη, με οδηγίες βήμα-βήμα σε βίντεο και tips για τέλειο αποτέλεσμα το βράδυ της Ανάστασης.
Μαγειρίτσα: 10 συνταγές για όλα τα γούστα
Είναι μια επιλογή ιδανική για όσους ακολουθούν vegan διατροφή ή απλώς θέλουν να δοκιμάσουν κάτι διαφορετικό – χωρίς να θυσιάσουν τίποτα από τη γεύση ή την παράδοση.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τη vegan μαγειρίτσα για το τραπέζι της Ανάστασης:

Recipe ingredients
500g mushrooms 80-100g olive oil 1 large onion 1 carrot 2 lettuces
4-5 spring onions ½ bunch dill Salt – pepper
1 tsp cornstarch or cornflour 1 lemon juice ½ cup Carolina rice
Εκτέλεση
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και ανάβουμε την φωτιά. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το ψιλοκομμένο καρότο. Ξεκινάμε να ανακατεύουμε και να σοτάρουμε τα λαχανικά μας. Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια.

Βάζουμε τη μισή ποσότητα από τον άνηθο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Ανακατεύουμε και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά. Έπειτα προσθέτουμε τα μανιτάρια κομμένα σε χοντρές φέτες. Προσθέτουμε αλάτι για να μαραθούν και τα λαχανικά πιο γρήγορα.
Προσθέτουμε πιπέρι. Πλένουμε το μαρούλι και το προσθέτουμε και αυτό στη κατσαρόλα χοντροκομμένο. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2 λεπτά. Βάζουμε 1,5 λίτρο καυτό νερό και ανακατεύουμε πολύ καλά. Προσθέτουμε και τον υπόλοιπο άνηθο.
Μαγειρίτσα παραδοσιακή της Γκόλφως

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και αφήνουμε να μαγειρευτεί για 30 λεπτά μέχρι να βράσουν τα λαχανικά μας. Μετά από μισή ώρα βρασίματος δοκιμάζουμε γιατί το καρότο αργεί να γίνει. Μισή ώρα μετά τα λαχανικά μας είναι έτοιμα.
Έχουμε πλύνει καλά το ρύζι και το προσθέτουμε στη κατσαρόλα. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσει το ρύζι. Αφού βράσει το ρύζι σε 1 ποτήρι παγωμένο νερό διαλύουμε το νισεστέ και ενσωματώνουμε το μείγμα σιγά σιγά στη μαγειρίτσα.

Αφού το βάλουμε στο φαγητό, ανάβουμε ξανά τη φωτιά σε δυνατή θερμοκρασία και αφήνουμε να βράσει για 1 λεπτό μέχρι να δέσει. Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού. Αφού βράσει για 1 λεπτό, αφήνουμε να δέσει για περίπου 5 λεπτά.

Δείτε παρακάτω αναλυτικά την εκτέλεση:
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr