Συνταγή για νόστιμη μαγειρίτσα κοτόπουλο με πηχτό αυγολέμονο για το βράδυ της Ανάστασης, αν δεν αγαπάτε τα αρνίσια συκωτάκια και τα εντεράκια.
Υλικά:
- συκωτι 300 γραμμάρια κοτόπουλο
- κοτόπουλο 500 γραμμάρια φιλέτο από μπούτι
- ελαιολαδο 2-3 κουταλιές της σούπας
- κρεμμυδι 1 ψιλοκομμένο
- σκορδο 2 σκελίδες ψιλοκομμένες
- γλυκάνισος 1 κουταλιά της σούπας σπόροι
- ρυζι 220 γραμμάρια γλασέ
- κρασι 100 ml λευκό
- ζωμό 1,5-2 λίτρα κοτόπουλο
- κρεμμυδι 4 φρέσκα
- άνηθος 1 ματσάκι χοντροκομμένος
- σπανακι 100 γραμμάρια
Για το αυγολέμονο:
Συνταγή για νόστιμη μαγειρίτσα κοτόπουλο με δεμένο αυγολέμονο για όσους δεν αγαπούν τα αρνίσια εντόσθια. Είναι η καλύτερη συνταγή για μαγειρίτσα κοτόπουλο το 2025 και μπορείτε να τη φτιάξετε αντί για κοτόσουπα ή φρικασέ, για τους δύσκολους καλεσμένους στο τραπέζι της Ανάστασης.
Αν ψάχνεις μια εναλλακτική, πιο ελαφριά και εξίσου νόστιμη εκδοχή της μαγειρίτσας, τότε αυτή η συνταγή με κοτόπουλο είναι η ιδανική επιλογή για το φετινό Πάσχα!
Vegan μαγειρίτσα για την Ανάσταση – Συνταγή του Γιώργου Ζώλη
Με όλα τα αρώματα της κλασικής συνταγής, αλλά με μια πιο σύγχρονη και υγιεινή προσέγγιση, η μαγειρίτσα κοτόπουλο γίνεται το αγαπημένο πιάτο της Ανάστασης. Είναι η τέλεια επιλογή για μαγειρίτσα για όσους δεν αγαπούν το αρνί και τα αρνίσια εντόσθια.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την καλύτερη συνταγή για μαγειρίτσα κοτόπουλο για το 2025:

Εκτέλεση
Σε μία κατσαρόλα με νερό που βράζει σε δυνατή φωτιά ρίχνουμε τα συκωτάκια κοτόπουλο και σιγοβράζουμε για 3-4 λεπτά να φύγει η πικρή γεύση. Όση ώρα βράζουν τα συκωτάκια, φοράμε τα γάντια μας και κόβουμε το κοτόπουλο σε ωραίες μπουκίτσες 1 εκατοστού.
Αφαιρούμε τα συκωτάκια από την κατσαρόλα, τα κόβουμε λίγο και τα αφήνουμε στην άκρη. Τοποθετούμε μία άλλη κατσαρόλα πάνω στη φωτιά, ρίχνουμε 2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο που έχουμε ψιλοκόψει.
Ρίχνουμε και τους σπόρους γλυκάνισου, το κοτόπουλο, τα συκωτάκια και ανακατεύουμε. Με το που πάρει ωραίο χρώμα το κοτόπουλο, ρίχνουμε το ρύζι και σοτάρουμε. Στη συνέχεια σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί.
Παραδοσιακή μαγειρίτσα της γιαγιάς
Μόλις εξατμιστεί, ρίχνουμε το νερό και τον κύβο (ή τον ζωμό), τον μισό άνηθο χωρίς τα κοτσάνια, τα μισά φρέσκα κρεμμυδάκια, το σπανάκι και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά. Αν χρειαστεί προσθέτουμε κι άλλο νερό. Μετά από 20 λεπτά, το ρύζι έχει βράσει και φτιάχνουμε το αυγολέμονο.
Πιο συγκεκριμένα παίρνουμε λίγο από τον ζωμό του φαγητού και τον χτυπάμε στο μούλτι με το ξύσμα λεμονιού, τον χυμό λεμονιού, το αλάτι, το πιπέρι και το μπούκοβο. Διαλύουμε μέσα και το κορν φλάουρ και ρίχνουμε λίγο λίγο το αυγολέμονο μέσα στη μαγειρίτσα, ανακατεύοντας μέχρι να δέσει.
Tips
Αντί για γλυκάνισο μπορούμε να βάλουμε μαραθόσπορους. Αντί για ζωμό κοτόπουλο μπορούμε να βάλουμε 1 κύβο κοτόπουλου διαλυμένο σε 1,5 – 2 λίτρα νερό.

Η συνταγή είναι της φίλης μας Δημητρα Χριστιανιδου
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr