Συνταγή για εύκολη πικάντικη γαριδομακαρονάδα για το τραπέζι της Καθαρά Δευτέρας και για όλη την Σαρακοστή.
Υλικά:
Για το σερβίρισμα :
Συνταγή για γαριδομακαρονάδα, στην εύκολη εκδοχή της, με απλά υλικά. Πικάντικη γαριδομακαρονάδα για την Καθαρά Δευτέρα αλλά και για όλη την περίοδο της Σαρακοστής που μοσχοβολάει ντομάτα. Δεν πρέπει να λείπει από κανένα τραπέζι.
Γαριδομακαρονάδα της Αργυρώς
Η Καθαρά Δευτέρα, η Σαρακοστή αλλά και κάθε περίοδος νηστείας είναι μία τέλεια αφορμή για να απολαύσουμε γαρίδες σε όλες τις εκδοχές τους. Σήμερα θα σας δείξουμε πως μπορείτε εύκολα να φάτε μία πικάντικη γαριδομακαρονάδα, καλύτερη και από ουζερί.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τη πικάντικη γαριδομακαρονάδα για τη Καθαρά Δευτέρα:

Εκτέλεση
Αρχικά βράζουμε τα μακαρόνια να βράσουν σε αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Αφού βράσουν τα σουρώνουμε και κρατάμε λίγο από το νερό που έβρασαν για τη σάλτσα αργότερα. Έπειτα, βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει.
Μόλις κάψει σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το ψιλοκομμένο σκόρδο, τη πιπεριά σε κύβους και τις γαρίδες μέχρι να πάρουν χρώμα. Έπειτα σβήνουμε με ούζο και περιμένουμε λίγα λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Γαριδομακαρονάδα με λιγκουίνι
Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας, την ζάχαρη, το αλάτι, το πιπέρι, την καυτερή πάπρικα και τον μαϊντανό. Βάζουμε και λίγο νερό από τα μακαρόνια που έβρασαν και αφήνουμε να δέσει η σάλτσα για 4 λεπτά περίπου. Έπειτα προσθέτουμε και τα μακαρόνια, ανακατεύουμε και σερβίρουμε με τριμμένο τυρί και μαύρο πιπέρι.

Η συνταγή είναι της φίλης μας Χρυσούλα Καλλωνη
και την είδαμε στην ομάδα Μαγειρικές Απολαύσεις
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr