Συνταγή για πίτσα με αλλαντικά και τυριά. Πίτσα σπέσιαλ με πιπεριές για το βραδινό μας αλλά και για το κολατσιό στο σχολείο, τόσο το πρωί όσο και το βράδυ. Τρώγεται το ίδιο ευχάριστα και κρύα και ζεστή και είναι σαν αγοραστή.
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 500 γραμμάρια
- ξερή μαγιά 1 φακελάκι
- ελαιολαδο 1/2 ποτηράκι του κρασιού
- ξύδι 1 κουταλιά της σούπας
- ζαχαρη 1 κουταλάκι του γλυκού
- αλατι 1 κουταλάκι του γλυκού
Υλικά
- μπεικον 5-6 φέτες
- ζαμπόν 5-6 φέτες
- μιξ τυριών 300 γραμμάρια για πίτσα
- πιπεριά 1-2 πράσινες
- σάλτσα ντομάτας 150 γραμμάρια περίπου για πίτσα
Για την γέμιση
Δείτε ακόμα Ατομικά ρολάκια πίτσας για το ολοήμερο
Το να φτιάξεις δική σου πίτσα δεν είναι δύσκολο ούτε ακριβό κι ας μην το ήξερες. Γι’ αυτό και αυτή τη φορά θα σου δείξουμε μία λαχταριστή πίτσα σαν αγοραστή, με αφράτη σπιτική ζύμη και μία γέμιση του ονείρου με τυριά, αλλαντικά και πιπεριές. Από τότε που δοκιμάσαμε την σπιτική πίτσα σπέσιαλ καταργήσαμε τα ντελίβερι.
Δείτε την εκτέλεση για την πίτσα με αλλαντικά και τυριά:
Εκτέλεση για την πίτσα με αλλαντικά και τυριά
Σε μία λεκάνη ανακατεύουμε την ξερή μαγιά, την ζάχαρη, το αλάτι και λίγο χλιαρό νερό για να διαλυθούν τα στερεά υλικά. Αφήνουμε το μείγμα σε ζεστό μέρος για να ενεργοποιηθεί η μαγιά και στη συνέχεια το ανακατεύουμε με το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το ξύδι, το ελαιόλαδο και χλιαρό νερό το οποίο το προσθέτουμε λίγο λίγο, ζυμώνοντας παράλληλα.
Σταματάμε να προσθέτουμε νερό όταν πάρουμε μία πολύ μαλακή ζύμη. Σκεπάζουμε την ζύμη και την αφήνουμε για ακόμη 30 λεπτά να φουσκώσει σε ζεστό μέρος. Λαδώνουμε πολύ καλά τα χέρια μας και απλώνουμε το ζυμάρι σε μία λαδόκολλα την οποία την έχουμε τοποθετήσει σε ένα ταψί του φούρνου.
Δείτε ακόμα Αφράτο ζυμάρι για πίτσα και πιτσάκια
Αλείφουμε με την σάλτσα ντομάτας και προσθέτουμε το τυρί που λιώνει, το μπέικον, το ζαμπόν και τις πιπεριές. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσει καλά.
Tips για την πίτσα με αλλαντικά και τυριά
Το μέγεθός της διαφέρει ανάλογα το ταψί που θα χρησιμοποιήσουμε. Μπορούμε να την γεμίσουμε με ό,τι θέλουμε κι αν προορίζεται για παιδιά προτιμήστε σπιτικό ζαμπόν γαλοπούλας.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Μένια Στεφοπούλου
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Αμαλιάδα: Θέμα ημερών η εξιχνίαση της υπόθεσης
- Baba Vanga : Η τρομακτική πρόβλεψη της για το 2025
- Θεσσαλονίκη: Κλείνουν σχολεία λόγω σεισμού
- Η Γη της Ελιάς : Κουράκος και Αριάδνη ξανά μαζί και τίποτα δεν θα είναι ικανό να τους χωρίσει
- Τηλέμαχος Τσιμιρίκας: 12 χρόνια από τον τραγικό θάνατο του 15χρονου ήρωα