αποθήκευση-και-συντήρηση-για-σκόρδο-

Πως να αποθηκεύσουμε και να διατηρήσουμε τα σκόρδα. Πως μπορούμε να διατηρήσουμε τα σκόρδαστο ψυγείο, μέσα σε βάζο χωρίς να χαλάνε

Οι παλιές νοικοκυρές ήξεραν κάτι παραπάνω και σήμερα θα μοιραστούμε ακριβώς ένα κόλπο που πάει από γενιά σε γενιά. Θα μάθουμε πως μπορούμε να διατηρήσουμε το σκόρδο στο ψυγείο, μέσα σε βάζο. Αυτός ο τρόπος διατηρεί τα σκόρδα τραγανά για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Αυτό είναι ένα πολύ έξυπνο tip αν έχουμε σκόρδα από κάποιο χωράφι και επειδή δεν θέλουμε να πάνε χαμένα και να αναγκαστούμε να αγοράζουμε και πάλι, τα αποθηκεύουμε και τα διατηρούμε. Είναι πανεύκολος τρόπος και πολύ αποτελεσματικός.

Δείτε παρακάτω πως να αποθηκεύσουμε και να διατηρήσουμε τα σκόρδα:

αποθήκευση-και-συντήρηση-για-σκόρδο-

Εκτέλεση για το Πως να αποθηκεύσουμε και να διατηρήσουμε τα σκόρδα

Αρχικά καθαρίζουμε τα κεφάλια σκόρδων χωρίζοντάς τα σε σκελίδες και έπειτα καθαρίζουμε και τις σκελίδες από τις φλούδες τους. Έπειτα σε ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε νερό και λίγο αλάτι. Μόλις αρχίσει να βράζει ρίχνουμε μέσα τα σκόρδα και σβήνουμε το μάτι. Τα αφήνουμε για 2 λεπτά στο ζεστό νερό.

Έπειτα με ένα κουτάκι τοποθετούμε τις σκελίδες στο βάζο. Ρίχνουμε μέσα στο βάζο το ζεστό νερό που τα βράσαμε και γεμίζουμε το βάζο με το νερό μέχρι λίγο πιο πάνω από την μέση. Έπειτα προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το λευκό ξύδι και περίπου μισή κουταλιά της σούπας αλάτι.

Δείτε ακόμα Σκορδάτες πατάτες μελωμένες

Αν χρειαστεί συμπληρώνουμε με ακόμη λίγο νερό από το νερό που βράσαμε τα σκόρδα προηγουμένως και γεμίζουμε το βάζο μέχρι πάνω. Το κλείνουμε καλά και το αφήνουμε να κρυώσει. Στην συνέχεια τα βάζουμε στο ψυγείο και τα διατηρούμε εκεί.

Tips για το πως Πως να αποθηκεύσουμε και να διατηρήσουμε τα σκόρδα

Στο ψυγείο διατηρούνται τραγανά για πολύ καιρό. Οι δοσολογίες των υλικών αντιστοιχούν σε ένα βάζο σαν αυτό της φωτογραφίας. Μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε όπως θέλουμε.

αποθήκευση-και-συντήρηση-για-σκόρδο-

Η συνταγή είναι της φίλης μας Katerina Aggelidou

και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr 

Close