Αφράτα τηγανόψωμα με φέτα στον φούρνο από τον Γιώργο Ζώλη

Tα Viral Αφράτα τηγανόψωμα φούρνου του Γιώργου Ζώλη – Χωρίς τηγάνι με ελάχιστο λάδι

Συνταγή για αφράτα τηγανόψωμα με φέτα στον φούρνο για το ιδανικότερο κολατσιό μικρών και μεγάλων χωρίς πολλά λάδια, από τον Γιώργο Ζώλη.

Υλικά:

Για τη γέμιση:

Για το άλειμμα:

Τα τηγανόψωμα γίνονται στο τηγάνι, γι’ αυτό και έχουν πάρει αυτό το όνομα. Ή μήπως όχι; Ξέρουμε όλοι πόσο βλαβερά είναι για την υγεία μας τα τηγανιτά, γι’ αυτό και όπου μπορούμε να αποφύγουμε το τηγάνι, το κάνουμε. Ο Γιώργος Ζώλης λοιπόν μας δείχνει μία υπέροχη συνταγή για τηγανόψωμα με φέτα και σπιτική ζύμη, ψημένα στον φούρνο και όχι τηγανιτά. Μάλιστα μοιράζεται μαζί μας το μυστικό του για να παραμείνουν αφράτα και φρέσκα για μέρες.

Τα τηγανόψωμα τα αγαπάμε πολύ αλλά τα αποφεύγουμε διότι προσπαθούμε να αποφεύγουμε γενικά τα τηγανιτά. Γι’ αυτό και όταν ο Γιώργος Ζώλης μοιράστηκε με το κοινό του – το οποίο σίγουρα είναι μεγάλο – τη δική του συνταγή για αφράτα τηγανόψωμα που μένουν μαλακά και φρέσκα για μέρες, ψημένα στο φούρνο, δεν μπορούσαμε να μην την δοκιμάσουμε.

Αφράτα τηγανόψωμα που γίνονται αλμυρά ή γλυκά για το ταπεράκι του σχολείου

Φυσικά δεν μας έχει αφήσει ποτέ παραπονεμένους. Αυτά τα τηγανόψωμα έχουν αφράτη ζύμη με ελαφρώς τραγανή κρούστα και δεν έχουν πολλά λάδια. Κάτι που μας έκανε να τα…τσακίσουμε σε μόλις μία μέρα! 

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα αφράτα τηγανόψωμα με φέτα στον φούρνο από τον Γιώργο Ζώλη:

Αφράτα τηγανόψωμα με φέτα στον φούρνο από τον Γιώργο Ζώλη

Recipe Ingredients

4 cups or 600g all-purpose flour 2tbsp or 10g salt 1tbsp or 15g sugar 1 sachet dry yeast or 7g

1½ cups or 330g lukewarm water 3tbsp or 40g olive oil Olive oil for spreading 200g feta cheese Bake with resistances up and down at 180 for about 30 minutes

Εκτέλεση

Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το χλιαρό νερό, τη ζάχαρη, τη ξερή μαγιά, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το αλάτι και ζυμώνουμε σε χαμηλή ταχύτητα για 3 λεπτά στο μίξερ ή ζυμώνουμε για 4-5 λεπτά στο χέρι.

Αφράτα τηγανόψωμα με φέτα στον φούρνο από τον Γιώργο Ζώλη

Η ζύμη μας είναι έτοιμη όταν δεν θα κολλάει στα χέρια. Χαράζουμε με ένα μαχαίρι το ζυμάρι για να αναπνέει. Βάζουμε σε ένα μπολ λίγο ελαιόλαδο. Βάζουμε τη ζύμη στο λαδωμένο μπολ να ξεκουραστεί για 30 λεπτά σκεπασμένη. 

Ζυμώνουμε για 1 λεπτό για να φύγει ο αέρας. Χωρίζουμε την ζύμη μας σε 3 ίσα μέρη των 333 γραμμαρίων περίπου το καθένα. Ανοίγουμε με τα δάχτυλά μας το κάθε κομμάτι ζύμης ξεχωριστά. Βάζουμε 70 γραμμάρια θρυμματισμένης φέτας σε κάθε κομμάτι ζύμης.

Τηγανόψωμο φανταστικο

Αφράτα τηγανόψωμα με φέτα στον φούρνο από τον Γιώργο Ζώλη

Κλείνουμε καλά το ζυμάρι μας. Γυρνάμε ανάποδα και του δίνουμε σχήμα. Επειδή έχει κρατήσει το ζυμάρι αέρα κάνουμε μία τρύπα στη μέση με το δάχτυλό μας. Το κάθε τηγανόψωμο έχει 20 εκατοστά πλάτος. Εφόσον τα ετοιμάζουμε τα βάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα.

Σκεπάζουμε τα τηγανόψωμα και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν για 10 λεπτά. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις, πάνω κάτω. Αλείφουμε τα τηγανόψωμα με ελαιόλαδο και ψήνουμε για 30 λεπτά περίπου στη μέση του φούρνου. Αφού ψηθούν τα αλείφουμε και πάλι με ελαιόλαδο και τα αφήνουμε να σταθούν.

Αφράτα τηγανόψωμα με φέτα στον φούρνο από τον Γιώργο Ζώλη

Tips

Η ζύμη γίνεται και στο μίξερ και στο χέρι. Τα αλείφουμε με ελαιόλαδο μετά το ψήσιμο για να μείνουν αφράτα και μαλακά για μέρες. 

Αφράτα τηγανόψωμα με φέτα στον φούρνο από τον Γιώργο Ζώλη

Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση στο παρακάτω βίντεο:

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr