Ψωμένια κασεροπιτάκια για κολατσιό

Συνταγή για Ψωμένια κασεροπιτάκια για κολατσιό. Αφράτα ψωμένια κασεροπιτάκια με μαγιά και ελαιόλαδο και μια αφράτη ζύμη που λιώνει στο στόμα.

    Για την γέμιση

  • κασέρι Μισό κιλό περίπου τριμμένο

Τα παιδιά μας λατρεύουν τα κασεροπιτάκια αν κι εμείς δεν θέλουμε να τα αγοράζουν από τα κυλικεία. Έτσι, δεν είναι ανάγκη να τα στερηθούν, αφού μπορούμε να φτιάξουμε τα δικά μας σπιτικά Ψωμένια κασεροπιτάκια για το σχολικό κολατσιό των παιδιών μας αλλά και για το δικό μας κολατσιό.

Αυτά τα Ψωμένια  κασεροπιτάκια για κολατσιό είναι σκέτος αφρός και η ζύμη τους γίνεται από αλεύρι για όλες τις χρήσεις, γάλα, νερό, σπορέλαιο, βούτυρο και μαγιά. Δηλαδή με υλικά που λίγο ή πολύ έχουμε στο σπίτι μας. Το κασέρι μπορεί να είναι της αρεσκείας μας. Ακόμη να τα δοκιμάσετε;

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα Ψωμένια κασεροπιτάκια για κολατσιό:

Ψωμένια- κασεροπιτάκια- για- κολατσιό-

Εκτέλεση για τα κασεροπιτάκια

Στην στην αρχή διαλύουμε την ξερή μαγιά στο χλιαρό νερό και στο χλιαρό γάλα. Έπειτα προσθέτουμε την ζάχαρη και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε στο μείγμα της μαγιάς το σπορέλαιο και το λιωμένο βούτυρο, το αυγό και λίγο αλεύρι για όλες τις χρήσεις. Τέλος προσθέτουμε το αλάτι.

Ανακατεύουμε και αφού ομογενοποιηθεί το μείγμα ρίχνουμε σιγά σιγά το υπόλοιπο αλεύρι ζυμώνοντας. Αφήνουμε την ζύμη μας για 30 λεπτά στην άκρη. Αφού περάσουν τα 30 λεπτά χωρίζουμε την ζύμη μας σε μπαλάκια και το κάθε μπαλάκι το ανοίγουμε σε τετράγωνο φύλλο.

Ψωμένια κασεροπιτάκια για κολατσιό

Δείτε ακόμα Τα πιο νόστιμα κασεροπιτάκια! Σκέτος αφρός!

Γεμίζουμε το κάθε φύλλο με κασέρι και το κλείνουμε. Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα μας και το κασέρι. Αλείφουμε τα κασεροπιτάκια μας με χτυπημένο κρόκο αυγού και τα πασπαλίζουμε με σουσάμι.

Τα ψήνουμε στους 170 βαθμούς Κελσίου, στον αέρα για 30 λεπτά, ανάλογα τον φούρνο που έχουμε, μέχρι να ροδίσουν, σε ένα ταψί με λαδόκολλα.

Ψωμένια- κασεροπιτάκια- για- κολατσιό-

Tips για τα ψωμένια κασεροπιτάκια

Σε γενικές γραμμές, αντικαθιστώντας το λευκό αλεύρι με αλεύρι ολικής άλεσης το αποτέλεσμα είναι πιο πηχτό, πιο στεγνό και σβολιάζει περισσότερο, καθώς οι φυτικές ίνες του δεύτερου απορροφούν περισσότερη υγρασία. Μπορείς λοιπόν να αντικαταστήσεις το 25% της συνιστώμενης ποσότητας του λευκού αλευριού με αλεύρι ολικής άλεσης. Το αποτέλεσμα σίγουρα θα επηρεαστεί από αυτή την αντικατάσταση, αλλά με τρόπο δημιουργικό και ενδιαφέρον, προσθέτοντας δηλαδή μια πιο πλούσια γεύση και υφή στο μείγμα.

Επίσης μπορείτε να αντικαταστήσετε το σπορέλαιο με ελαιόλαδο ελαφρύ

Η συνταγή είναι της φίλης μας Αφροδίτη Λόκου

και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr 

Close