Συνταγή για Ψωμί σε σακούλα της Γκόλφως. Ψωμί ψημένο σε σακούλα από την Γκόλφω Νικολού, με τραγανή κόρα και αφράτη ψίχα.
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 400 γρ.
- αλευρι 100 γρ. κίτρινο
- ξερή μαγιά 1 φακελάκι
- αλατι 1/2 κουταλάκι
- ζαχαρη 1/2 κουταλάκι
- ελαιολαδο 2 κουταλιές
- νερό Όσο πάρει σε θερμοκρασία δωματίου
Υλικά
Η Γκόλφω θα μας μάθει μία τεχνική για ψωμί που λίγοι άνθρωποι ξέρουν. Θα ψήσουμε ψωμί σε σακούλα μαγειρέματος. Είναι ένα πολύ εύκολο και γρήγορο ψωμάκι που ακόμη και οι αρχάριοι στην κουζίνα μπορούν να δοκιμάσουν να κάνουν που γίνεται σε λίγο χρόνο.
Αυτό που το κάνει ξεχωριστό όμως είναι αυτή η τεχνική κατά την οποία θα το ψήσουμε μέσα σε σακούλα μαγειρέματος. Είναι μία πολύ ξεχωριστή τεχνική που κάνει το ψωμί να έχει τραγανή κόρα και αφράτη ψίχα. Αξίζει να το δοκιμάσετε.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το ψωμί σε σακούλα της:
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ προσθέτουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το κίτρινο αλεύρι, την ξερή μαγιά, την ζάχαρη, το αλάτι και το ελαιόλαδο. Ξεκινάμε να ρίχνουμε λίγο νερό σταδιακά και ανακατεύουμε παράλληλα με μία ξύλινη κουτάλα. Προσθέτουμε τόσο νερό έτσι ώστε η ζύμη μας να στέκεται ενώ πλάθουμε με τα χέρια μας παράλληλα.
Αφού η ζύμη στέκεται και είναι έτοιμη την αφήνουμε στην άκρη σκεπασμένη για περίπου 1 ώρα μέχρι να φουσκώσει. Στρώνουμε μία πετσέτα στον πάγκο μας και την αλευρώνουμε. Ζυμώνουμε το ψωμί μας για λίγο σε αλευρωμένο πάγκο.
Στην συνέχεια το τοποθετούμε μέσα σε μεγάλη σακούλα ψησίματος. Βάζουμε λίγο λάδι με το χέρι μας πάνω στο ψωμί για να γίνει πιο τραγανό. Σφραγίζουμε την σακούλα και αφήνουμε το ψωμί μας εκεί σε ζεστό μέρος για περίπου μισή ώρα.
Δείτε ακόμα Ψωμί αργής ωρίμανσης
Πριν το ψήσουμε τρυπάμε την σακούλα ψησίματος με μία οδοντογλυφίδα σε 2-3 μεριές. Το μεταφέρουμε σε ταψί και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς Κελσίου, εστία πάνω κάτω, για περίπου 40 λεπτά.
Tips για το ψωμί σε σακούλα της Γκόλφως
Στο ψωμί σε σακούλα, μπορούμε να βάλουμε ό,τι αλεύρι μας αρέσει. Μπορούμε να κάνουμε και μίξ δυο άλευρια μαζί. Πάνω από το ψωμί μπορούμε να βάλουμε λίγο επιπλέον αλεύρι, να το χαράξουμε ή να βάλουμε σουσάμι κι άλλους σπόρους της αρεσκείας μας. Μπορούμε να το αλείψουμε με λάδι όταν είναι ζεστό. Επίσης μπορείτε να βάλετε διαφόρους σπορους. Οπως γλυκάνισο, σουσάμι ότι θέλετε. Ετσί όπως είναι ζεστό, βαλτέ πάνω βούτυρο και μέλι και θα ξετρελαθείτε.
Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής παρακάτω με όλα τα μυστικά για το Ψωμί σε σακούλα της Γκόλφως
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Καιρός – Κακοκαιρία Bora : Συνεχίζει να σαρώνει τη χώρα – Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ
- Cyber Monday : Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις διαδικτυακές αγορές σας σήμερα
- Η Γη της Ελιάς: Ο Μιλτιάδης δίνει τελεσίγραφο στην Βασιλική
- Χριστουγεννιάτικη Quiche Lorraine
- Το τεστ της οπτικής ψευδαίσθησης που θα σας αποκαλύψει πώς διαχειρίζεστε την ήττα