Ψωμί-σε σακούλα-της Γκόλφως-

Συνταγή για Ψωμί σε σακούλα της Γκόλφως. Ψωμί ψημένο σε σακούλα από την Γκόλφω Νικολού,  με τραγανή κόρα και αφράτη ψίχα.

Η Γκόλφω θα μας μάθει μία τεχνική για ψωμί που λίγοι άνθρωποι ξέρουν. Θα ψήσουμε ψωμί σε σακούλα μαγειρέματος. Είναι ένα πολύ εύκολο και γρήγορο ψωμάκι που ακόμη και οι αρχάριοι στην κουζίνα μπορούν να δοκιμάσουν να κάνουν που γίνεται σε λίγο χρόνο.

Αυτό που το κάνει ξεχωριστό όμως είναι αυτή η τεχνική κατά την οποία θα το ψήσουμε μέσα σε σακούλα μαγειρέματος. Είναι μία πολύ ξεχωριστή τεχνική που κάνει το ψωμί να έχει τραγανή κόρα και αφράτη ψίχα. Αξίζει να το δοκιμάσετε.

Ψωμί σε σακούλα της Γκόλφως

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το ψωμί σε σακούλα της:

Ψωμί-σε σακούλα-της Γκόλφως-

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ προσθέτουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το κίτρινο αλεύρι, την ξερή μαγιά, την ζάχαρη, το αλάτι και το ελαιόλαδο. Ξεκινάμε να ρίχνουμε λίγο νερό σταδιακά και ανακατεύουμε παράλληλα με μία ξύλινη κουτάλα. Προσθέτουμε τόσο νερό έτσι ώστε η ζύμη μας να στέκεται ενώ πλάθουμε με τα χέρια μας παράλληλα.

Ψωμί-σε σακούλα-της Γκόλφως-

Αφού η ζύμη στέκεται και είναι έτοιμη την αφήνουμε στην άκρη σκεπασμένη για περίπου 1 ώρα μέχρι να φουσκώσει. Στρώνουμε μία πετσέτα στον πάγκο μας και την αλευρώνουμε. Ζυμώνουμε το ψωμί μας για λίγο σε αλευρωμένο πάγκο.

Ψωμί-σε σακούλα-της Γκόλφως-

Στην συνέχεια το τοποθετούμε μέσα σε μεγάλη σακούλα ψησίματος. Βάζουμε λίγο λάδι με το χέρι μας πάνω στο ψωμί για να γίνει πιο τραγανό. Σφραγίζουμε την σακούλα και αφήνουμε το ψωμί μας εκεί σε ζεστό μέρος για περίπου μισή ώρα.

Δείτε ακόμα Ψωμί αργής ωρίμανσης

Ψωμί-σε σακούλα-της Γκόλφως-

Πριν  το ψήσουμε τρυπάμε την σακούλα ψησίματος με μία οδοντογλυφίδα σε 2-3 μεριές. Το μεταφέρουμε σε ταψί και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς Κελσίου, εστία πάνω κάτω, για περίπου 40 λεπτά.

Ψωμί-σε σακούλα-της Γκόλφως-

Tips για το ψωμί σε σακούλα της Γκόλφως

Στο ψωμί σε σακούλα, μπορούμε να βάλουμε ό,τι αλεύρι μας αρέσει. Μπορούμε να κάνουμε και μίξ δυο άλευρια μαζί. Πάνω από το ψωμί μπορούμε να βάλουμε λίγο επιπλέον αλεύρι, να το χαράξουμε ή να βάλουμε σουσάμι κι άλλους σπόρους της αρεσκείας μας. Μπορούμε να το αλείψουμε με λάδι όταν είναι ζεστό. Επίσης μπορείτε να βάλετε διαφόρους σπορους. Οπως γλυκάνισο, σουσάμι ότι θέλετε. Ετσί όπως είναι ζεστό, βαλτέ πάνω βούτυρο και μέλι και θα ξετρελαθείτε.

Ψωμί-σε σακούλα-της Γκόλφως-

Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής παρακάτω με όλα τα μυστικά για το Ψωμί σε σακούλα της Γκόλφως

Ψωμί-σε σακούλα-της Γκόλφως-

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr 

Close