Παραδοσιακά αφράτα πτι φουρ από την Τζένη Τσανακτσίδου που θρυμματίζονται για το καφεδάκι σας και όχι μόνο.
- βούτυρο γάλακτος 360 γραμμάρια αγελαδινό σε θερμοκρασία δωματίου
- ζάχαρη άχνη 160 γραμμάρια
- βανίλια 2
- αυγα 4 μετρίου μεγέθους
- αλεύρι μαλακό 550 γραμμάρια κοσκινισμένο
Υλικά
- μαρμελάδα 200 γραμμάρια περίπου της αρεσκείας σας
Για το γέμισμα
- κουβερτουρα 2-3
Για την επικάλυψη
Τα πτι φουρ είναι από τα από τα πιο κλασικά βουτήματα που απολαμβάνουμε τόσο εμείς όσο και οι φίλοι που αποφασίζουν να πιούν καφέ στο σπίτι μας. Τα πτι φουρ είναι αφράτα κουλουράκια που θρυμματίζονται και λιώνουν στο στόμα, γεμισμένα με μαρμελάδα.
Δείτε ακόμα Μυρωδάτα κουλουράκια με μέλι και κανέλα
Στην άκρη έχουν λιωμένη σοκολάτα, τρούφα σοκολάτας ή ινδοκάρυδο. Η αγαπημένη μας Τζένη Τσανακτσίδου αποφάσισε να μοιραστεί μαζί μας την παραδοσιακή και εύκολη συνταγή για τα πιο νόστιμα πτι φουρ που λιώνουν στο στόμα. Μέσα στην γλύκα.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Τζένης Τσανακτσίδου
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα πτι φουρ της Τζένης Τσανακτσίδου:
Εκτέλεση για τα πτι φουρ της Τζένης Τσανακτσίδου
Αρχικά χτυπάμε το βούτυρο γάλακτος με την ζάχαρη άχνη για 15 λεπτά στο μίξερ. Στην συνέχεια προσθέτουμε τις βανίλιες και τα αυγά ένα ένα και χτυπάμε ταυτόχρονα. Πρώτα θα απορροφηθεί το ένα αυγό και μετά θα βάλουμε το άλλο.
Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε σε δόσεις το μαλακό αλεύρι και ανακατεύουμε με μία μαρίζ. Όχι πολύ όμως, ίσα ίσα να απορροφηθεί από το μείγμα το μαλακό αλεύρι. Βάζουμε το μείγμα σε μία σακούλα κορνέ και με το κορνέ τοποθετούμε τα πτι φουρ σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στη μεσαία σχάρα, για 15 λεπτά. Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου. Στην συνέχεια γεμίζουμε τα μισά πτι φουρ με λίγη μαρμελάδα και με τα άλλα μισά πτι φουρ κλείνουμε αυτά τα κουλουράκια με μαρμελάδα.
Δείτε ακόμα Κουλουράκια πορτοκαλιού με σουσάμι
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και βουτάμε τα πτι φουρ μέχρι λίγο πιο πάνω από την μέση στην κουβερτούρα. Τα αφήνουμε να στεγνώσουν καλά σε μία λαδόκολλα κι αν χρειαστεί τα τοποθετούμε και στο ψυγείο και απολαμβάνουμε.
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες