συνταγή-για-πτι φουρ-από-την-Τζένη Τσανακτσίδου-

Παραδοσιακά αφράτα πτι φουρ από την Τζένη Τσανακτσίδου που θρυμματίζονται για το καφεδάκι σας και όχι μόνο.

    Για το γέμισμα

  • μαρμελάδα 200 γραμμάρια περίπου της αρεσκείας σας

Τα πτι φουρ είναι από τα από τα πιο κλασικά βουτήματα που απολαμβάνουμε τόσο εμείς όσο και οι φίλοι που αποφασίζουν να πιούν καφέ στο σπίτι μας. Τα πτι φουρ είναι αφράτα κουλουράκια που θρυμματίζονται και λιώνουν στο στόμα, γεμισμένα με μαρμελάδα.

Δείτε ακόμα Μυρωδάτα κουλουράκια με μέλι και κανέλα

Στην άκρη έχουν λιωμένη σοκολάτα, τρούφα σοκολάτας ή ινδοκάρυδο. Η αγαπημένη μας Τζένη Τσανακτσίδου αποφάσισε να μοιραστεί μαζί μας την παραδοσιακή και εύκολη συνταγή για τα πιο νόστιμα πτι φουρ που λιώνουν στο στόμα. Μέσα στην γλύκα.

Η συνταγή είναι της φίλης μας Τζένης Τσανακτσίδου

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα πτι φουρ της Τζένης Τσανακτσίδου:

συνταγή-για-πτι φουρ-από-την-Τζένη Τσανακτσίδου-

Εκτέλεση για τα πτι φουρ της Τζένης Τσανακτσίδου

Αρχικά χτυπάμε το βούτυρο γάλακτος με την ζάχαρη άχνη για 15 λεπτά στο μίξερ. Στην συνέχεια προσθέτουμε τις βανίλιες και τα αυγά ένα ένα και χτυπάμε ταυτόχρονα. Πρώτα θα απορροφηθεί το ένα αυγό και μετά θα βάλουμε το άλλο.

Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε σε δόσεις το μαλακό αλεύρι και ανακατεύουμε με μία μαρίζ. Όχι πολύ όμως, ίσα ίσα να απορροφηθεί από το μείγμα το μαλακό αλεύρι. Βάζουμε το μείγμα σε μία σακούλα κορνέ και με το κορνέ τοποθετούμε τα πτι φουρ σε ένα ταψί με λαδόκολλα.

συνταγή-για-πτι φουρ-από-την-Τζένη Τσανακτσίδου-

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στη μεσαία σχάρα, για 15 λεπτά. Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου. Στην συνέχεια γεμίζουμε τα μισά πτι φουρ με λίγη μαρμελάδα και με τα άλλα μισά πτι φουρ κλείνουμε αυτά τα κουλουράκια με μαρμελάδα.

Δείτε ακόμα Κουλουράκια πορτοκαλιού με σουσάμι

συνταγή-για-πτι φουρ-από-την-Τζένη Τσανακτσίδου-

Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και βουτάμε τα πτι φουρ μέχρι λίγο πιο πάνω από την μέση στην κουβερτούρα. Τα αφήνουμε να στεγνώσουν καλά σε μία λαδόκολλα κι αν χρειαστεί τα τοποθετούμε και στο ψυγείο και απολαμβάνουμε.

συνταγή-για-πτι φουρ-από-την-Τζένη Τσανακτσίδου-

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr 

Close