ρεβίθια-με-κριθαράκι-κοκκινιστά-συνταγή-

Χυλωμένα κοκκινιστά ρεβίθια με κριθαράκι από τον Παναγιώτη Παπαδάκη για το μεσημεριανό στο ολοήμερο αλλά και για κάθε περίοδο νηστείας. Νηστίσιμο, μαμαδίστικο και vegan φαγάκι!

Ο Παναγιώτης Παπαδάκης ξέρει πως να μας ανοίγει την όρεξη χωρίς να μας επιβαρύνει οικονομικά. Αν έχετε βαρεθεί να τρώτε τα ίδια και τα ίδια και θέλετε και τα παιδιά σας να δοκιμάσουν κάτι διαφορετικό τότε μπορείτε να επιλέξετε αυτά τα λαχταριστά κοκκινιστά ρεβίθια με κριθαράκι.

Δείτε ακόμα Σουφλέ με κριθαράκι

Ένα νηστίσιμο πιάτο αλλά και vegan που μπορεί να μας χορτάσει και να μας ικανοποιήσει όλο τον χρόνο. Χυλωμένο και μέσα στην νοστιμιά δοκιμάστε το με φρέσκο ψωμί, παστά ψάρια ή ελίτσες και φυσικά φέτα της επιλογής σας.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το φαγητό της Παρασκευής: Ρεβίθια κοκκινιστά με κριθαράκι για το ολοήμερο

ρεβίθια-με-κριθαράκι-κοκκινιστά-συνταγή-

INGREDIENTS

600 g boiled chickpeas
300 g orzo pasta
100 g olive oil
3 medium onions
3 carrots
1 red pepper
1 garlic clove
2 tsp tomato paste
1 liter broth from boiling chickpeas
pepper
2 tsp salt

GERMAN

ZUTATEN

600 g gekochte Kichererbsen
300 g Orzo-Nudeln
100 g Olivenöl
3 mittelgroße Zwiebeln
3 Karotten
1 rote Paprika
1 Knoblauchzehe
2 TL Tomatenmark
1 Liter Brühe aus kochenden Kichererbsen
Pfeffer
2 TL Salz

15 λεπτά Χρόνος Εκτέλεσης

30-35 λεπτά Χρόνος Βρασίματος

5-6 Μερίδες

Εκτέλεση για το φαγητό της Παρασκευής: Ρεβίθια κοκκινιστά με κριθαράκι

Μουλιάζουμε από βραδύς τα ρεβίθια(300 γρ.) για περίπου 8-12 ώρες. Σουρώνουμε τα ρεβίθια και τα ξεπλένουμε. Τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 1 ώρα. Κρατάμε 1 λίτρο από το ζωμό που έβρασαν τα ρεβίθια και τα υπόλοιπα τα σουρώνουμε.

Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τα τσιγαρίζουμε μαζί με το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Κόβουμε τα καρότα και τα προσθέτουμε και κείνα μέσα στην κατσαρόλα με τα κρεμμύδια. Κόβουμε την πιπεριά και ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα ανακατεύοντας καλά όλα τα υλικά μαζί.

ρεβίθια-με-κριθαράκι-κοκκινιστά-συνταγή-

Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το προσθέτουμε και αυτό. Ρίχνουμε το κριθαράκι, τον πελτέ ντομάτα και μαγειρεύουμε με μέτρια φωτιά για 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε τα βρασμένα ρεβίθια και τον ζωμό που τα βράσαμε.
Προσθέτουμε το πιπέρι και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 30 λεπτά.

Δείτε ακόμα Λεμονάτα ρεβίθια για το ολοήμερο

Αν προσθέτουμε ελάχιστο νερό. Σερβίρουμε χυλωμένα όπως είναι μαζί με αντζούγιες , ταραμά και ελιές!!! Ό,τι καλύτερο για τον οργανισμό μας!! Συνταγή για όλη την οικογένεια!! Καλή σας επιτυχία!!

ρεβίθια-με-κριθαράκι-κοκκινιστά-συνταγή-

Δείτε το βίντεο εδώ:

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr 

Close