Γεμιστά σιροπιαστά ρολάκια με κρέμα και κομπόστα _

Γεμιστά σιροπιαστά ρολάκια με κρέμα και κομπόστα! Υπέροχα ρολάκια με μία μαλακή ζύμη με κρέμα πατισερί η οποία ψήθηκε μαζί με την ζύμη, κομπόστα ροδάκινο και μαρμελάδα ροδάκινο. Ρολάκια πεντανόστιμα και μέσα στην γλύκα που γίνονται πανεύκολα και απαιτούν φθηνά υλικά.

Το συγκεκριμένο γλυκό είναι παραδοσιακό γλυκό της Γερμανίας κι αν κάποια στιγμή έχετε επισκεφθεί αυτή την χώρα σίγουρα θα το έχετε δοκιμάσει.

Δείτε παρακάτω Ρολάκια ζύμης γεμιστά με τυρί

Επειδή τώρα όμως έχουμε καραντίνα και η Γερμανία πέφτει λίγο μακριά, θα δοκιμάσουμε να φτιάξουμε αυτό το γερμανικό γλυκό με τα χεράκια μας. Και θα το κάνουμε και πιο νόστιμο. Δείτε παρακάτω την εκτέλεση της συνταγή για γεμιστά σιροπιαστά ρολάκια με κρέμα και κομπόστα: 

Εκτέλεση για την κρέμα πατισέρι

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα, την ζάχαρη, το κορν φλάουρ, τον κρόκο αυγού και την βανίλια Μαδαγασκάρης. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να δέσει το μείγμα μας και να γίνει μία απαλή και παχύρρευστη κρέμα. Σκεπάζουμε την κρέμα με μία πλαστική μεμβράνη και την αφήνουμε να κρυώσει καλά.

Εκτέλεση για την ζύμη

Βάζουμε σε ένα μπολ το ασπράδι από το αυγό, την ζάχαρη, το αλάτι, το σπορέλαιο, το χλιαρό γάλα, την μαγιά και το αλεύρι. Ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μία ωραία ζύμη. Αφού ετοιμάζουμε την ζύμη μας την αφήνουμε για μία ώρα στην άκρη να φουσκώσει. Στην συνέχεια, αλευρώνουμε τον πάγκο μας και ακουμπάμε το ζυμάρι μας πάνω στον αλευρωμένο πάγκο.

Ανοίγουμε φύλλο σε μέγεθος περίπου 50×50, αλείφουμε το φύλλο μας με λιωμένο βούτυρο, το τυλίγουμε σε ρολό και κόβουμε σε κομμάτια. Βγαίνουν περίπου 12 κομμάτια. Τοποθετούμε τα κομμάτια μας στο ταψί του φούρνου και με τον πάτο ενός ποτηριού πατάμε το κάθε ρολάκι έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα βαθούλωμα.

Βάζουμε την κρέμα μας σε ένα κορνέ και κάνουμε ροζέτες σε κάθε ρολάκι και βάζουμε ένα κομμάτι κομπόστας στο κάθε ρολό. Στην συνέχεια αλείφουμε τα ρολά μας με τον κρόκο αυγού τον οποίο τον έχουμε αραιώσει σε λίγο νερό. Ψήνουμε τα ρολάκια μας στους 180 βαθμούς Κελσίου για μιάμιση ώρα περίπου.

Μόλις βγουν από τον φούρνο, τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα περνάμε με ένα πινέλο, με ζεστή μαρμελάδα ροδάκινο.

Tips για γεμιστά σιροπιαστά ρολάκια με κρέμα και κομπόστα

Αντί για μαρμελάδα ροδάκινο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μαρμελάδα βερίκοκο. Με τον κρόκο αυγού αλείφουμε μόνο την ζύμη, όχι την κρέμα.

Γεμιστά σιροπιαστά_ ρολάκια με κρέμα_ και κομπόστα_ Γεμιστά σιροπιαστά_ ρολάκια με κρέμα_ και κομπόστα_Συνταγη _ Συνταγη _ Γεμιστά σιροπιαστά_ ρολάκια με κρέμα_ και κομπόστα_  Γεμιστά σιροπιαστά_ ρολάκια με κρέμα_ και κομπόστα_

Η συνταγή είναι της φίλης μας Δάφνη Λεμονάκη

και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr

 

Close