Ρολάκια ζύμης γεμιστά με τυρί και αφράτη ζύμη. Αυτή η συνταγή είναι το κάτι άλλο.Είναι ιδανική προτάση για κολατσιό στο σχολείο.
- ξερή μαγιά 5 γραμ
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 800 γραμ.
- ζαχαρη 1 κ.γλ
- κορν φλαουρ 100 γραμ
- αλατι 1 κ.γλ
- νερό 500 γραμ ζεστό
Υλικά
Πεντανόστιμα ρολάκια ζύμης με τυρί που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλος. Είναι τα πιο νόστιμα ρολάκια γεμιστά με τυρί που μπορούμε να τα απολαύσουμε σαν ορεκτικό ή σαν σνακ μέσα στην μέρα.
Θα μπορούσαμε να τα απολαύσουμε όποια ώρα της ημέρας θέλαμε. Το χειροποίητο φύλλο είναι πεντανόστιμο και είναι μία συνταγή που πραγματικά θα χάσετε αν δεν την δοκιμάσετε!
Δείτε ακόμα Τυροστριφταρια της Γκολφως αφράτα με την πιο εύκολη ζύμη
Τα ρολάκια τυριών είναι τα αγαπημένα ορεκτικά μικρών και μεγάλων και ήρθε η στιγμή να μαγειρέψετε τα δικά σας. Σηκώστε τα μανίκια, φορέστε την ποδιά σας και βουρ στην κουζίνα. Δείτε την εκτέλεση της συνταγής παρακάτω:
Εκτέλεση για ρολάκια ζύμης γεμιστά με τυρί
Στην αρχή διαλύουμε την μαγιά στο νερό μαζί με την ζάχαρη και το κορν φλάουρ. Στην συνέχεια τα αφήνουμε για 5 λεπτά στην άκρη και ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι και το αλάτι. Ζυμώνουμε. Θέλουμε μία γέμιση εύπλαστη. Κλείνουμε την ζύμη μας σε νάιλον σακουλάκι και την αφήνουμε για ένα τέταρτο στην άκρη.
Έπειτα βγάζουμε την ζύμη μας και την ξανά ζυμώνουμε στον πάγκο. Κόβουμε την ζύμη σε 6 κομμάτια. Πλάθουμε τα κομμάτια μας σε μπάλες, ίσες σε βάρος όσο το δυνατόν. Ραντίζουμε τις μπαλίτσες μας με ελαφρύ λάδι και τις βάζουμε στην άκρη για 5 λεπτά.
Παίρνουμε μία μπαλίτσα και ανοίγουμε φύλλο με τα χέρια.
Θέλουμε το φύλλο μας να είναι λεπτό και μακρόστενο. Ραντίζουμε το φύλλο με λάδι ελαφρύ και το πασπαλίζουμε με κορν φλάουρ. Κάνουμε δύο διπλώματα από την μακριά πλευρά, όπως όταν διπλώνουμε μία κουβέρτα.
Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και απ’την στενή πλευρά. Κάθε φορά, λαδώνουμε με λάδι ελαφρύ και πασπαλίζουμε με κορν φλάουρ. Θα δούμε ότι καταλήγει να είναι σαν ένα μακρόστενο μαντηλάκι. Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία άλλες πέντε φορές.
Παίρνουμε και πάλι ένα ένα και ανοίγουμε μακρόστενο φύλλο με τα χέρια. Βάζουμε στην στενή άκρη 4 γεμάτες κουταλιές από την γέμιση καθώς και στο υπόλοιπο φύλλο. Αφήνουμε δύο – τρία δάχτυλα πριν το τέλος, χωρίς να βάλουμε γέμιση. Ρολάρουμε και όταν φτάσουμε στην άκρη, χαράζουμε με ένα μαχαιράκι. Κλείνουμε το φύλλο.
Τοποθετούμε τα ρολάκια μας σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Επαναλαμβάνουμε άλλες 5 φορές και κόβουμε το κάθε ρολό σε τρία μέρη. Τα αλείφουμε με αυγό και τα πασπαλίζουμε με σουσάμι. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, στον αέρα, για 30-35 λεπτά.
Tips για ρολάκια ζύμης γεμιστά με τυρί
Αντί για 5 γρ. ξερή μαγιά μπορούμε να βάλουμε 15 γρ. νωπή μαγιά.
Αν σας άρεσε η συνταγή για ρολάκια ζύμης, μην ξεχάσετε να την κοινοποιήσετε και στους φίλους σας.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Maria Xatzhstamatioy
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες