Ρολάκια_με χωριάτικο φύλλο_γεμιστά_με κιμά_

Ρολάκια με χωριάτικο φύλλο γεμιστά με κιμά λαχταριστά και αφράτα.

Τα Ρυζοπιτάκια με κιμά  έγιναν ανάρπαστα και πως να μην γίνουν άλλωστε; Ο κιμάς είναι ένα πολύ νόστιμο υλικό. Το αλεσμένο κρέας που μας δίνει τον κιμά μπορεί να απογειώσει τα τραπέζια μας και να χρησιμοποιηθεί στις μακαρονάδες μας, με τα λαχανικά μας, μέσα σε πίτες ή όπου αλλού μας αρέσει.

Σήμερα θα δούμε πως μπορούμε να φτιάξουμε ένα υπέροχο ορεκτικό με χωριάτικο φύλλο και  κιμά. Θα φτιάξουμε ρολάκια με χωριάτικο φύλλο γεμιστά με κιμά πράσινη πιπεριά, κρεμμύδι και μερικά ακόμη απλά υλικά. Πρόκειται για ένα πεντανόστιμο ορεκτικό που θυμίζει κιμαδοπιτάκι, ενώ μπορούμε να το παίρνουμε μαζί και σαν κολατσιό.

Δείτε ακόμα Μακαρόνια πένες ογκρατέν με κιμά & κουρκουμά στη φόρμα του κέικ

Τα ρολάκια με χωριάτικο φύλλο γεμιστά με κιμά  είναι χορταστικά και πεντανόστιμα και σίγουρα θα απογειώσουν το τραπέζι σας σαν ορεκτικό. Με αυτά τα τραγανά ρολάκια, μπορείτε επίσης να εμπλουτίσετε τον μπουφέ σας και να κάνετε τους καλεσμένους σας να σας ζητάνε συνεχώς την συνταγή. Δείτε παρακάτω την εκτέλεση:  

Εκτέλεση

Σε ένα σκεύος βάζουμε το ελαιόλαδο. Το αφήνουμε να κάψει λίγο και σε δυνατή φωτιά ξεκινάμε να σοτάρουμε λίγο λίγο τον κιμά. Αφού σοταριστεί προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο. Σοτάρουμε για λίγο και στην συνέχεια προσθέτουμε την πιπεριά κομμένη σε κυβάκια.

Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί ο πελτές και να κοκκινίσει το μείγμα μας. Έπειτα βάζουμε την πάπρικα, το θυμάρι, και τον μαϊντανό και ανακατεύουμε. Στην συνέχεια βάζουμε το αλάτι, το πιπέρι και το ζεστό νερό και μαγειρεύουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά.

Έπειτα λαδώνουμε το πρώτο χωριάτικο φύλλο με ελαιόλαδο. Τοποθετούμε μία ποσότητα γέμισης, έτσι ώστε στο τέλος να πάρουμε 6 ρολάκια, στην άκρη του φύλλου. Με την βοήθεια του χαρτιού που βρίσκεται κάτω από κάθε φύλλο, τυλίγουμε το ρολό μας, και το τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και με τα υπόλοιπα φύλλα.

Δείτε ακόμα Ρολάκια μελιτζάνας με κιμά της Γκόλφως (βίντεο)

Αλείφουμε τα ρολάκια μας με ελαιόλαδο στο ταψί και τα πασπαλίζουμε με σουσάμι. Έπειτα τα κόβουμε στο μέγεθος που θέλουμε. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στους 180 βαθμούς Κελσίου για 1 ώρα περίπου.

Tips για τα Ρολάκια με χωριάτικο φύλλο γεμιστά με κιμά

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αντί για ανάμεικτο κιμά, κιμά κοτόπουλου ή μοσχαρίσιο.

Δείτε αναλυτικά την συνταγή στο παρακάτω βίντεο:

Ρολάκια_με χωριάτικο φύλλο_γεμιστά_με κιμά_

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr 

Close