Σαλάτα-πατάτας-για-μπουφέ-

Σαλάτα πατάτας για μπουφέ- Μία σαλάτα με πουρέ πατάτας και μους τόνου για τον μπουφέ σας!

Τα γιορτινά μας τραπέζια και οι μπουφέδες μας θέλουμε να είναι εντυπωσιακοί και νόστιμοι διότι η χαρά ολοκληρώνεται όταν χαίρεται και το στομάχι! Σήμερα λοιπόν θα σας φτιάξουμε μία γευστικότατη σαλάτα πατάτας.

Θα βράσουμε τις πατάτες και θα τις κάνουμε πουρέ τον οποίο πουρέ θα τον αναμείξουμε με μία υπέροχη μους τόνου. Θα αναδείξουμε την γεύση ακόμη περισσότερο με κάπαρη και μερικά ακόμη μυρωδικά. Είναι μία σαλάτα πατάτας που θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους τόσο για την εμφάνιση όσο και για την γεύση.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση της σαλάτας πατάτας:

Εκτέλεση

Στην αρχή βάζουμε στο μούλτι το σχοινόπρασο και τον τόνο και τα αλέθουμε μαζί μέχρι να γίνουν μους. Βάζουμε την μους τόνου σε ένα μπολ και προσθέτουμε τις βρασμένες πατάτες, το ελαιόλαδο, την μαγιονέζα, τον άνηθο ψιλοκομμένο, την κάπαρη, το μπαλσάμικο το αλάτι και το πιπέρι.

Με ένα κουτάλι ή με ένα πιρούνι ξεκινάμε να πολτοποιούμε τα υλικά και να τα κάνουμε πουρέ ανακατεύοντάς τα παράλληλα με την μους τόνου. Αφού φτιάξουμε ένα ομοιογενή πουρέ τον μεταφέρουμε σε ένα μπολ και γύρω του στολίζουμε με πατατάκια όπως στην φωτογραφία.

Tips για την Σαλάτα πατάτας για μπουφέ

Αντί για σχοινόπρασο μπορούμε να βάλουμε φρέσκο κρεμμύδι. Αν έχουμε ειδικό εξάρτημα για πουρέ χρησιμοποιούμε αυτό. Μπορούμε να διακοσμήσουμε την σαλάτα μας όπως θέλουμε πχ με ντοματίνια.

Δείτε ακόμα Τονοσαλάτα για μπουφέ

Σαλάτα-πατάτας-για-μπουφέ- Σαλάτα-πατάτας-για-μπουφέ- Σαλάτα-πατάτας-για-μπουφέ-

Η συνταγή είναι της φίλης μας Tatjana Mico

και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr 

Close