Σαλιάρια με ινδοκάρυδο - Νηστίσιμα_

Σιροπιαστά ατομικά Σαλιάρια με ινδοκάρυδο  για την νηστεία!

Υπέροχα σιροπιαστά ατομικά γλυκά με ινδοκάρυδο που λέγονται σαλιάρια. Διανύουμε την νηστεία του δεκαπενταύγουστο αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να απολαύσουμε νόστιμες συνταγές και πεντανόστιμα γλυκά. Μπορεί να σας αρέσουν το νηστίσιμο γλυκό ψυγείου με χαλβά από το live kitchen.

Αυτά τα γλυκά εκτός από νηστίσιμα είναι και vegan και φυσικά είναι ιδανικά για κάθε νηστεία μέσα στον χρόνο. Είναι λοιπόν υπέροχα και σιροπιαστά που λιώνουν στο στόμα. Το ινδοκάρυδο προσφέρει μία ξεχωριστή γεύση και φυσικά μία μοναδική μυρωδιά. Δείτε παρακάτω την εκτέλεση: 

Εκτέλεση

Στην αρχή σε ένα μπολ ρίχνουμε το ελαιόλαδο. Στην συνέχεια προσθέτουμε την πορτοκαλάδα και σιγά σιγά ρίχνουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και το μπέικιν πάουντερ. Προσθέτουμε αλεύρι μέχρι να έχουμε μία ζύμη μαλακή που να πλάθεται εύκολα.

Αφού η ζύμη μας είναι έτοιμη την χωρίζουμε σε μπαλάκια που θα έχουν μέγεθος μανταρινιού. Πλάθουμε το κάθε μπαλάκι σε μπαστούνια και κάνουμε μία λακκούβα στην μέση. Βάζουμε στην λακκούβα τα καρύδια και κλείνουμε δίνοντας σχήμα. Τα τοποθετούμε στο ταψί.

Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις, και τα ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Τα σιροπιάζουμε μέσα στο ταψί όσο αυτά είναι χλιαρά και το σιρόπι καυτό.

Δείτε ακόμα Νηστίσιμο γλυκό ψυγείου χωρίς ζάχαρη

Τα αφήνουμε να τραβήξουν το σιρόπι και να παγώσουν καλά και στην συνέχεια τα πασπαλίζουμε με το ινδοκάρυδο και τα τοποθετούμε σε πιατέλα.

Εκτέλεση για το σιρόπι

Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε την ζάχαρη, το νερό, τις βανίλιες και τον χυμό λεμονιού για 4 λεπτά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.

Tips για τα Σαλιάρια με ινδοκάρυδο – Νηστίσιμα

Βγαίνουν περίπου 55 κομμάτια.

Σαλιάρια_με ινδοκάρυδο_ Σαλιάρια_με ινδοκάρυδο_ Σαλιάρια_με ινδοκάρυδο_

Η συνταγή είναι της φίλης μας Κατερινα Μαδικα

και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr 

 

Close