Υλικά:
- σησαμέλαιο 3/4 του ποτηριού
- Σιμιγδάλι χοντρό 2 ποτήρια
- ζαχαρη 3 ποτήρια
- νερό 3 ποτήρια
- Φυσικό χυμό πορτοκάλι 1 ποτήρι
- κακαο 3 κουταλιές της σούπας
- κουβερτουρα 100 γραμμάρια
- σουσαμι 100 γραμμάρια καβουρδισμένο
Συνταγή για νηστίσιμο σιμιγδαλένιο σοκολατένιο χαλβά με σουσάμι για το γλυκάκι της Σαρακοστής αλλά και κάθε περιόδου νηστείας που θα λατρέψουν και τα παιδιά από τη φίλη μας Τζένη Τσανακτσίδου.
Αλάδωτος σιμιγδαλένιος χαλβάς χωρίς ζάχαρη
Διανύουμε περίοδο νηστείας αλλά όχι και μία περίοδο που απέχουμε από τα νόστιμα. Η Τζένη Τσανακτσίδου έφτιαξε για εμάς έναν σοκολασμένο σιμιγδαλένιο χαλβά με σουσάμι, αρωματικό, αφράτο και σιροπιασμένο που θα τον λατρέψουν ακόμη κι αυτοί που δεν έχουν ιδιαίτερη αδυναμία στον σιμιγδαλένιο χαλβά. Δοκιμάστε τον!
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τον σιμιγδαλένιο χαλβά με σοκολάτα και σουσάμι:

Εκτέλεση για τον σιμιγδαλένιο χαλβά με σοκολάτα και σουσάμι
Αρχικά κάνουμε ένα σιρόπι με το νερό, τον χυμό πορτοκαλιού και τη ζάχαρη. Κατεβάζουμε από τη φωτιά το σιρόπι μόλις πάρει βράση. Καβουρδίζουμε το χοντρό σιμιγδάλι μέχρι να πάρει χρώμα και ρίχνουμε μέσα το κακάο και την κουβερτούρα και ανακατεύουμε.
Σαρακοστιανός χαλβάς με αλεύρι
Στο τέλος προσθέτουμε το σουσάμι. Προσθέτουμε αμέσως το σιρόπι και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά και να φουσκώσει ο χαλβάς. Τον βάζουμε σε φόρμα του κέικ, τον σκεπάζουμε με μεμβράνη μέχρι να κρυώσει και έπειτα ξεφορμάρει.
Tips για τον σιμιγδαλένιο χαλβά με σοκολάτα και σουσάμι
Το σουσάμι είναι προαιρετικό.

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr