Σούπα βελουτέ λαχανικών. Σούπα βελουτέ λαχανικών με πράσο, καρότα, πατάτες και πιπεριές Φλωρίνης, σπιτικά κρουτόν από ψωμί του τοστ και καβουρδισμένους ηλιόσπορους και κολοκυθόσπορους.
- πράσο 3 (το λευκό μέρος)
- κρεμμυδι 1
- πατατες 2 μέτριες
- καρότο 5
- πιπεριά Φλωρίνης 2
- αλατι Κατά βούληση
- κύβοι λαχανικών 1
- κουρκουμας Κατά βούληση
- ελαιολαδο Λίγο
- κρεμα γαλακτος 2 κουταλιές της σούπας
Υλικά
- ψωμι του τοστ 4 φέτες πολύσπορο
- ελαιολαδο 1 κουταλάκι του γλυκού
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
- ρίγανη Κατά βούληση
- σκορδο Λίγο σε σκόνη
Για τα κρουτόν
- κολοκυθόσπορο Λίγοι
- ηλιόσπορο Λίγοι
Για το γαρνίρισμα
Μετά την κραιπάλη των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς σίγουρα έχουμε ανάγκη από φαγητά αποτοξινωτικά και υγιεινά. Έτσι σήμερα εμείς θα φτιάξουμε και θα απολαύσουμε μία υγιεινή σούπα βελουτέ λαχανικών με πράσο, καρότα, πατάτες, πιπεριές Φλωρίνης και μερικά μυρωδικά.
Θα συνοδεύσουμε αυτή την σούπα με σπιτικά κρουτόν από ψωμί του τοστ και καβουρδισμένους σπόρους. Η σούπα βελουτέ λαχανικών, είναι vegan ή χορτοφαγική σε περίπτωση που δεν βάλετε κρέμα γάλακτος αλλά παραμένει υγιεινή και ιδανική για παιδιά ακόμη και με την κρέμα γάλακτος, αφού η ποσότητα της είναι ελάχιστη.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την σούπα βελουτέ λαχανικών:
Εκτέλεση για την σούπα βελουτέ λαχανικών
Στην αρχή πλένουμε και κόβουμε σε κύβους το λευκό μέρος από τα πράσα, το κρεμμύδι, τις πατάτες, τα καρότα και τις πιπεριές Φλωρίνης. Σοτάρουμε τα λαχανικά μας ελαφρώς σε λίγο ελαιόλαδο και προσθέτουμε το αλάτι και τον κύβο λαχανικών. Προσθέτου0με νερό μέχρι να σκεπαστούν τα λαχανικά και τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά.
Δείτε ακόμα Σούπα βελουτέ από κόκκινες φακές με σως γιαουρτιού και παξιμάδι
Αφού τα λαχανικά μαλακώσουν τα λιώνουμε με μία ράβδο έτσι ώστε να έχουμε μία ωραία βελουτέ σούπα. Προσθέτουμε τον κουρκουμά και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Αφού ομογενοποιηθεί είναι έτοιμη.
Εκτέλεση για τα κρουτόν
Στην αρχή κόβουμε το ψωμί του τοστ σε κύβους. Παίρνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο. Σοτάρουμε για λίγο τους κύβους ψωμιού και στην συνέχεια τους μεταφέρουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι, την ρίγανη και την σκόνη σκόρδου και τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς Κελσίου για 10-15 λεπτά.
Εκτέλεση για τους σπόρους
Παίρνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και το αφήνουμε να κάψει λίγο. Στην συνέχεια προσθέτουμε τους ηλιόσπορους και τους κολοκυθόσπορους και τους περνάμε λίγο από το τηγάνι ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς. Αφού τους καβουρδίσουμε τους βάζουμε πάνω από την μερίδα της σούπας με λίγα κρουτόν και απολαμβάνουμε.
Tips για την Σούπα βελουτέ λαχανικών
Η κρέμα γάλακτος είναι προαιρετική.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Μαρινα Μισαηλιδου
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Καφέ Νύχια:16+1 ιδέες με το χρώμα που θα πρωταγωνιστήσει το Φετινό Χειμώνα
- Άγιος Έρωτας: Η Σμαρώ “χάνει” το παιδί της
- Grand Hotel επόμενα επεισόδια: 12, 13, 14, 15
- Καιρός : Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης με θυελλώδεις ανέμους και σφοδρές καταιγίδες
- Στο νοσοκομείο ο Ανδρέας Μικρούτσικος – Κινδύνεψε να πάθει σηψαιμία