Συνταγή για σπανακοτυρόπιτα με χωριάτικο φύλλο του Παναγιώτη Παπαδάκη. Σπανακοτυρόπιτα με τραγανό σπιτικό φύλλο, από τα τεφτέρια της γιαγιάς, με φρέσκο κρεμμυδάκι και άνηθο όπως την έφτιαχναν οι παλιές, για το σχολικό κολατσιό.
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 550 γραμμάρια
- νερό 300 ml
- αλατι 1 κουταλάκι του γλυκού
Υλικά
- βουτυρο 200 γραμμάρια λιωμένο
Για το άλειμμα
Τραγανή σπανακοτυρόπιτα με φύλλο κρούστας
Μπορείτε να φτιάξετε για το σχολικό κολατσιό των παιδιών αυτήν την σπανακοτυρόπιτα με χωριάτικο, σπιτικό φύλλο. Είναι μία υπέροχη σπανακοτυρόπιτα με το πιο τραγανό φύλλο και φρέσκο κρεμμυδάκι, όπως την έφτιαχναν οι παλιές. Είναι μία υπέροχη σπανακοτυρόπιτα για μικρούς και μεγάλους.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την σπανακοτυρόπιτα με χωριάτικο φύλλο:
INGREDIENTS
550 g plain flour
300 g water
1 tsp salt
200 g melted butter
—————————————–
2 green onions
2 tbsp dill
1 kilo spinach
2 tbsp olive oil
1,5 tsp salt
A little pepper
300 g Greek feta cheese
GERMAN
ZUTATEN
550 g einfaches Mehl
300 g Wasser
1 TL Salz
200 g geschmolzene Butter
—————————————–
2 Frühlingszwiebeln
2 EL Dill
1 Kilo Spinat
2 EL Olivenöl
1,5 TL Salz
Ein wenig Pfeffer
300 g griechischer Feta-Käse
20′ Χρόνος Εκτέλεσης
70 λεπτά Χρόνος Ψησίματος
45 λεπτά Χρόνος Αναμονής
12 Κομμάτια
Εκτέλεση
Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο , τα κομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια μαζί με τον ψιλοκομμένο άνηθο και τα μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά. Προσθέτουμε τα φύλλα από το σπανάκι σταδιακά και τα μαγειρεύουμε μέχρι να μαραθούν και να εξατμιστούν τα υγρά τους.
Ρίχνουμε την γέμιση σε ένα μπολ προσθέτοντας αλάτι και πιπέρι.
Την αφήνουμε στην άκρη μέχρι να κρυώσει τελείως. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το νερό , το αλάτι και προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
Ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη. Την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά. Λιώνουμε το βούτυρο και το αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι να έχει μορφή πηχτή ελαφρώς σαν πάστα.
Παίρνουμε και χωρίζουμε την ζύμη στην μέση.
Φουσκωτή σπανακοτυρόπιτα χωρίς φύλλο
Ανοίγουμε με τον πλάστη σε μέγεθος τόσο όσο το ταψί που θα χρησιμοποιήσουμε 47χ38 εκατοστών. Αλείφουμε με το λιωμένο βούτυρο όλη την επιφάνεια και έπειτα διπλώνουμε και από τις 2 πλευρές στην μέση.
Αλείφουμε ξανά με το βούτυρο όλη την επιφάνεια και διπλώνουμε και από τις 2 πλευρές ξανά. Θα έχουμε μια ζύμη σε τετράγωνο σχήμα. Βάζουμε αλεύρι στην πάνω πλευρά της ζύμης και την τοποθετούμε με μια μεμβράνη σε ένα πιάτο.
Κάνουμε την ίδια διαδικασία και με την 2η ζύμη και τις βάζουμε στο ψυγείο για 15-20 λεπτά. Αλείφουμε με βούτυρο τον πάτο του ταψιού(47χ38 εκατοστών). Βγάζουμε από το ψυγείο την 1η ζύμη και την ανοίγουμε με τον πλάστη τόσο όσο είναι το ταψί.
Σπανακοτυρόπιτα με τραγανό χειροποίητο φύλλο για το σχολείο
Βάζουμε το πρώτο φύλλο μέσα στο ταψί και ρίχνουμε σιγά σιγά με τα δάχτυλα το σπανάκι πάνω από την ζύμη μέχρι να καλύψουμε την ζύμη.
Προσθέτουμε και το τυρί φέτα. Βγάζουμε από το ψυγείο το δεύτερο ζυμάρι και το ανοίγουμε κατά τον ίδιο τρόπο. Καλύπτουμε με το δεύτερο φύλλο την πίτα και την κλείνουμε καλά στις άκρες.
Χαράζουμε σε κομμάτια με την ανάποδη πλευρά του μαχαιριού και την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 70 λεπτά στους 180 βαθμούς Κελσίου. Η σπανακοτυρόπιτα με το χωριάτικο φύλλο είναι έτοιμη να την απολαύσετε εσείς και οι αγαπημένοι σας!! Καλή σας επιτυχία!!
Δείτε το βίντεο εδώ:
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες