σπιτικά-φιογκάκια-με-αλεύρι Ζέας-συνταγή-

Συνταγή για σπιτικά φιογκάκια με αλεύρι Ζέας. Δεν χρειάζεται να αγοράσετε ποτέ ξανά τα γνωστά ζυμαρικά φιογκάκια αφού υπάρχει μία πανεύκολη συνταγή με μόλις 5 οικονομικά υλικά, για σπιτικά ζυμαρικά! Με αλεύρι Ζέας για πλούσια γεύση. Τρώγονται σκέτα, με τυρί, με σάλτσα, με κιμά, με κρέμα γάλακτος και γενικά με ό,τι θέλετε!

Δείτε ακόμα Συνταγή για σπιτικά ζυμαρικά

Οι παλιές νοικοκυρές έφτιαχναν τα ζυμαρικά μόνες τους. Τουλάχιστον Ιταλία. Στην Ελλάδα είχαμε τον τραχανά. Πλέον όμως όλες και όλοι τα αγοράζουμε από το σούπερ μάρκετ, γιατί φανταζόμαστε πως για να φτιάξεις σπιτικά ζυμαρικά θες πολλά λεφτά και πολύ κόπο, χωρίς λόγο.

Αυτά τα σπιτικά φιογκάκια όμως έρχονται να μας διαψεύσουν. Χρειαζόμαστε μόνο 5 υλικά που όλοι έχουμε στο ντουλάπι μας αλλά ακόμη κι αν δεν τα έχουμε είναι πολύ φθηνά, ένα μαχαιράκι για σχέδιο και έτοιμα! Τα πιο νόστιμα.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα σπιτικά φιογκάκια με αλεύρι Ζέας:

σπιτικά-φιογκάκια-με-αλεύρι Ζέας-συνταγή-

Εκτέλεση για τα σπιτικά φιογκάκια με αλεύρι Ζέας

Σε μία λεκάνη προσθέτουμε το αλεύρι Ζέας, το αλεύρι ολικής άλεσης, τα αυγά, το κεφίρ και το αλάτι και ζυμώνουμε σε μία εύπλαστη ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια. Αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί για 30 λεπτά περίπου και έπειτα την μεταφέρουμε σε αλευρωμένο πάγκο.

Δείτε ακόμα Σπιτικά μακαρόνια με ντομάτα

Ανοίγουμε με τον πλάστη την ζύμη σε φύλλο και ύστερα, με ένα μαχαίρι ροδέλα με δοντάκια κόβουμε το φύλλο σε τετράγωνα κομμάτια. Τσακίζουμε το κάθε τετράγωνο στη μέση και σχηματίζουμε το φιογκάκι. Αφήνουμε τα ζυμαρικά να στεγνώσουν καλά και είναι έτοιμα για μαγείρεμα.

σπιτικά-φιογκάκια-με-αλεύρι Ζέας-συνταγή-

Η συνταγή είναι της φίλης μας Κατερίνα Λ.

και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr 

Close