Συνταγή για σπυρωτό και αφράτο σιμιγδαλένιο χαλβά για την νηστεία της Σαρακοστής με χυμό πορτοκαλιού και κανέλα.

Υλικά:

Συνταγή για αφράτο και σπυρωτό σιμιγδαλένιο χαλβά με χυμό πορτοκαλιού και κανέλα για να μοσχοβολήσει το σπίτι σας. Το γλυκό της Σαρακοστής με όλα τα μυστικά του, που μπορείτε να προσθέσετε και καβουρδισμένους ξηρούς καρπούς αν σας αρέσουν.

Ο σιμιγδαλένιος χαλβάς είναι το πιο εύκολο γλυκάκι. Αρκεί να έχεις λίγο σιμιγδάλι, ζάχαρη και μερικά ακόμη απλά υλικά. Βέβαια αν θες μπορείς να προσθέσεις σταφίδες και ξηρούς καρπούς.

Σιμιγδαλένιος χαλβάς με σοκολάτα και σουσάμι

Επίσης είναι κι ένα αρκετά οικονομικό γλυκό. Δεν είναι τυχαίο που είναι της γενιάς μου, που είχαμε πολλή φτώχεια! Σήμερα λοιπόν, με αφορμή τη νηστεία της Σαρακοστής θα σας δείξω έναν αρωματικό και σπυρωτό σιμιγδαλένιο χαλβά.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τον Σπυρωτό Σαρακοστιανό χαλβά:

Σπυρωτός-Σαρακοστιανός χαλβάς-συνταγή-

Εκτέλεση

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό, την ζάχαρη, τον χυμό πορτοκαλιού το στικ κανέλας και τα αφήνουμε να πάρουν μία βράση. Αποσύρουμε το κατσαρολάκι από την φωτιά. Σε μία βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε το ηλιέλαιο και το ελαιόλαδο και αφήνουμε το λάδι να κάψει.

Αφού κάψει προσθέτουμε το σιμιγδάλι και καβουρδίζουμε σε χαμηλή φωτιά. Ανακατεύουμε τακτικά με μία κουτάλα μέχρι να πάρει το χρώμα που θέλουμε. Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και την κανέλα σε σκόνη και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.

Χαλβάς σιμιγδαλένιος με τη μέθοδο 4 3 2 1

Στη συνέχεια και πολύ προσεκτικά ρίχνουμε το σιρόπι και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει το μείγμα και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας. Τότε είναι έτοιμο. Αφαιρούμε το στικ κανέλας και βάζουμε το μείγμα σε φόρμα του κέικ. Αφού κρυώσει ξεφορμάρουμε και γαρνίρουμε προαιρετικά με σκόνη κανέλας.

Tips

Μπορούμε να βάλουμε και ψιλό και χοντρό σιμιγδάλι. Μπορούμε να προσθέσουμε και ξηρούς καρπούς ή αποξηραμένα φρούτα.

Σπυρωτός-Σαρακοστιανός χαλβάς-συνταγή-

Η συνταγή είναι της φίλης μας Rania Mantopoulou

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr