Συνταγή για παραδοσιακό σιμιγδαλένιο χαλβά της γιαγιάς με τη κλασική μέθοδο 4 3 2 1 για το τραπέζι της Καθαρά Δευτέρας και τη Σαρακοστή.
Υλικά:
Συνταγή για σπυρωτό σιμιγδαλένιο χαλβά με αρωματικό σιρόπι και τη κλασική μέθοδο 4 3 2 1 για το τραπέζι της Καθαρά Δευτέρας αλλά και για το γλυκό όλης της Σαρακοστής. Ένα εύκολο γλυκό με όλα τα μυστικά της γιαγιάς για τέλειο αποτέλεσμα.
Κλασικός σιμιγδαλένιος χαλβάς
Ο σιμιγδαλένιος χαλβάς είναι από τους πιο εύκολους χαλβάδες. Κάθε φορά που θέλουμε κάτι γλυκό και έχουμε σιμιγδάλι στα ντουλάπια μας τον προτιμούμε. Σήμερα λοιπόν θα σας δείξω τον δικό μου σιμιγδαλένιο χαλβά με τη μέθοδο 4 3 2 1 και μόλις 5 – 6 υλικά.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τον χαλβά σιμιγδαλένιο με τη μέθοδο 4 3 2 1:

Εκτέλεση
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό με την ζάχαρη να βράσουν για 5 λεπτά, μαζί με τις φέτες πορτοκαλιού. Ταυτόχρονα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και το ηλιέλαιο. Δεν θέλουμε να κάψει απλά να ζεσταθεί. Μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε και το χοντρό σιμιγδάλι.
Βράζουμε σε μέτρια θερμοκρασία και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πάρει χρώμα το σιμιγδάλι. Δεν αφήνουμε να ψηθεί μόνο του γιατί θα καεί. Αυτό το κάνουμε για 10 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρει χρώμα.
Έπειτα αποσύρουμε από την φωτιά και με μεγάλη προσοχή ρίχνουμε το σιρόπι που έχουμε φτιάξει με τις φέτες πορτοκαλιού, με μία κουτάλα της σούπας μέσα στο σιμιγδάλι.
Νηστίσιμος χαλβάς σιμιγδαλένιος γεμιστός με σοκολάτα
Με προσοχή γιατί το σιμιγδάλι πιτσιλάει. Το βάζουμε και πάλι να βράσει σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει το μείγμα. Στο τέλος το βάζουμε σε φόρμα του κέικ ή και σε ατομικές φόρμες, το αφήνουμε να κρυώσει, ξεφορμάρουμε και ρίχνουμε αν θέλουμε κανέλα.
Tips
Μπορούμε να βάλουμε σκέτο ελαιόλαδο ή σκέτο καλαμποκέλαιο. Μπορούμε αντί για ελαιόλαδο να προσθέσουμε βούτυρο γάλακτος ή να βάλουμε βανίλια στο σιρόπι. Αντί για φέτες πορτοκαλιού μπορούμε να βάλουμε ξύλο κανέλας.

Η συνταγή είναι της φίλης μας Stella Emmanouil
και την είδαμε στην ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr