κολοκυθόπιτα-χωρίς φύλλο-συνταγή-

Κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο με φέτα, για το σχολικό κολατσιό το πρωί αλλά και για το ταπεράκι του ολοήμερου. Αυτή η κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο θα κάνει ακόμη και το πιο δύσκολο παιδί στο φαγητό να δοκιμάσει τα κολοκυθάκια. Αφράτη και χορταστική, λιώνει στο στόμα.

    Για το πασπάλισμα

  • σουσαμι Κατά βούληση

Δείτε ακόμα Αλμυρή κολοκυθόπιτα με κίτρινη κολοκύθα και αλεύρι ολικής

Τόσο για το σχολικό κολατσιό όσο και για το κολατσιό ή το βραδινό των μεγάλων αυτή η αφράτη κολοκυθόπιτα που λιώνει στο στόμα με φέτα, θα σας μείνει αξέχαστη. Είναι μία πανεύκολη κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο, με απλά και αγνά υλικά που την φτιάχνουμε πανεύκολα. Εμείς την απολαμβάνουμε και για βραδινό.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο:

κολοκυθόπιτα-χωρίς φύλλο-συνταγή-

Εκτέλεση για την κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο

Αρχικά πλένουμε και καθαρίζουμε τα κολοκυθάκια. Τα τρίβουμε στο χοντρό του τρίφτη και τα βάζουμε σε ένα σουρωτήρι μαζί με λίγο αλάτι για να βγάλουν τα ζουμιά τους. Σε ένα άλλο μπολ προσθέτουμε το στραγγιστό γιαούρτι, τα αυγά, το πιπέρι, το αλάτι, την θρυμματισμένη φέτα, το καλαμποκέλαιο, το φρέσκο γάλα και την μαγιά.

Βάζουμε και τους κολοκυθοανθούς, το ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι, τον ψιλοκομμένο δυόσμο και ανακατεύουμε καλά. Στο τέλος προσθέτουμε και τα κολοκυθάκια αφού πρώτα τα στραγγίξουμε πολύ καλά με τα χέρια μας. Στο τέλος προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι για όλες τις χρήσεις.

Δείτε ακόμα Γλυκιά κολοκυθόπιτα με φύλλο Βηρυτού

Μεταφέρουμε το μείγμα στη λαμαρίνα του φούρνου και πασπαλίζουμε με σουσάμι. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, μέχρι να ροδίσει καλά, στις αντιστάσεις.

Tips για την κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο

Μπορεί να χρειαστεί λιγότερο ή περισσότερο αλεύρι, οπότε προσεκτικά.

κολοκυθόπιτα-χωρίς φύλλο-συνταγή-

Η συνταγή είναι της φίλης μας Μένια Στεφοπούλου

και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr 

Close