Συνταγή για κρεπόπιτα

Συνταγή για κρεπόπιτα. Πίτα με φύλλο για  κρέπες, διάφορα τυριά ,κοτόπουλο και αλλαντικά για τον μπουφέ σας. Μια κοτόπιτα με κρέπες  που μπορεί να στάθει απο το καθημερινό, μέχρι το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι σας.

Ένα καλό πάρτι ή μία καλή δεξίωση πρέπει σίγουρα να δώσει έμφαση στο φαγητό. Ειδικά στην Ελλάδα το φαγητό είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την διασκέδαση, οπότε σίγουρα πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερη έμφαση στο φαγητό που θα προσφέρουμε στους καλεσμένους μας.

Σήμερα λοιπόν θα δούμε πως μπορούμε να φτιάξουμε μία λαχταριστή κρεπόπιτα με μία ακόμη πιο λαχταριστή και ζουμερή γέμιση. Στην γέμιση για την κρεπόπιτα  θα βάλουμε τυρί τσένταρ, τυρί γκούντα, τυρί κρέμα, ζαμπόν, στήθος κοτόπουλου και μερικά ακόμη απλά υλικά.

Συνταγή για κρεπόπιτα

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για συνταγή για κρεπόπιτα

Εκτέλεση για τις κρέπες

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, την ζάχαρη και το αλάτι. Προσθέτουμε το φρέσκο γάλα, το βούτυρο και το αυγό. Ανακατεύουμε με έναν αυγοδάρτη καλά μέχρι το μείγμα μας να γίνει ένας ομοιόμορφος χυλός.

Με μία κούπα ρίχνουμε το μείγμα σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και μόλις δούμε ότι ξεκολλάει από τις άκρες, γυρίζουμε την κρέπα μας μέχρι να πάρει χρώμα και να γίνει και από την άλλη.

Εκτέλεση για την γέμιση

Για να φτιάξουμε την κρεπόπιτα, Βράζουμε το κοτόπουλο στη μουστάρδα με λίγο ελαιόλαδο και έναν κύβο λαχανικών. Αφήνουμε το μείγμα μας να κρυώσει μόλις γίνει και στην συνέχεια το ψιλοκόβουμε. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε το ζαμπόν κομμένο σε κομματάκια μέχρι να κάνει μία μικρή κρούστα.

Βάζουμε σε ένα μπολ το κοτόπουλο και το ζαμπόν και το αφήνουμε εκεί μαζί με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, τον άνηθο, το αλάτι, το πιπέρι, την ρίγανη και ελάχιστο ελαιόλαδο. Σκεπάζουμε το μείγμα μας με μία πλαστική μεμβράνη.

Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε το τυρί κρέμα και την χτυπάμε καλά. Ρίχνουμε την παρμεζάνα, την τριμμένη γκούντα και το τριμμένο τσένταρ και προσθέτουμε επίσης και το μείγμα με το κοτόπουλο. Ανακατεύουμε. Συμπληρώνουμε με αλάτι κι αν χρειάζεται προσθέτουμε αυγό.  Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Εκτέλεση για την κρεπόπιτα

Σε ένα σκεύος με αποσπώμενη βάση βάζουμε 4 με 6 μεγάλες κρέπες με τις άκρες να προεξέχουν. Ρίχνουμε την γέμιση και την καλύπτουμε με τις άκρες των κρεπών. Αν έχουμε κενά καλύπτουμε την επιφάνεια με μία μικρή κρέπα από πάνω.

Πίτα με κοτόπουλο και τυρί κρέμα φύλλο κρέπας Συνταγή για κρεπόπιτα

Χτυπάμε το αυγό με το γάλα. Ρίχνουμε λίγο αλάτι και πιπέρι  και χύνουμε το μείγμα πάνω από τις κρέπες. Προσθέτουμε τριμμένο γκούντα και ψήνουμε στη μεσαία σχάρα στους 180 βαθμούς Κελσίου μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια. Αφήνουμε να κρυώσει καλά, βγάζουμε το δαχτυλίδι του σκεύους και σερβίρουμε.

Tips για την συνταγή για κρεπόπιτα από το daddy-cool.gr

Στην επικάλυψη βάζουμε κίτρινο τυρί της αρεσκείας μας. Στην κρεπόπιτα, μπορούμε να βάλουμε ότι γεμίση θέλουμε. Και ότι κρέας θέλουμε. Μπορούμε να βάλουμε μπια πικάντικη γέμιση με τυρί κρέμα, κομμάτια καπνιστού χοιρινού ή σαλάμι αέρος και αυγά. Μπορούμε να την κάνουμε πιο ελαφριά και να βάλουμε μόνο light τυρί . Επίσης μπορούμε να βάλουμε κατίκι Δομοκού, σπανάκι, ανήθο και φρέσκο κρεμμυδάκι. Τέλος μπορούμε να την απογειώσουμε με μια Χριστουγεννιάτικη γέμιση με συκωτάκια κοτόπουλο, κάστανα, ανήθο, κιμά, σταφίδες, γραβιέρα, κρεμμύδι και κουκουνάρι. Ορέξη και φαντασία να έχουμε

Συνταγή -για- κρεπόπιτα-

Η συνταγή είναι της φίλης μας Lina Bistioli Chaliasou

 

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr 

Close