Συνταγή για παστίτσιο με τόνο, κολοκυθάκια και πιπεριές φλωρίνης. Μια συνταγή για παιδιά που δεν τρώνε εύκολα το Ψάρι.
- μακαρονια 1 πακ. για παστίτσιο
- κολοκυθάκια 2 κομμένα σε μικρά καρέ
- κρεμμυδι 2 κομμένα σε καρέ
- σκορδο 2 σκ. πολτοποιημενες
- ντοματα 3 κομμένες σε καρέ
- καρότο 1 τριμμένο
- πιπεριά Φλωρίνης 1 κομμένη σε καρέ
- πιπεριά 1 πράσινη κομμένη σε καρέ
- τονος 3 φακ. σε νερό
- μαιντανος Μια χούφτα ψιλοκομμένο
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
- πάπρικα Κατά βούληση
- κεφαλοτύρι Κατά βούληση πικάντικο τριμμένο
Υλικά
- γάλα εβαπορέ 1 κουτί
- νερό 1 1/2 απο το κουτί,
- βουτυρο 2 κ.σ.
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 5 κ.σ. γεμάτες
- μοσχοκάρυδο λίγο
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
- κεφαλοτύρι Κατά βούληση τριμμένο πικάντικο
- ρεγκάτο Λίγο τριμμένο
Για την μπεσαμέλ
Δεν νομίζουμε να υπάρχει άνθρωπος στην Ελλάδα που να μην αγαπάει το παστίτσιο. Μικροί και μεγάλοι αγαπούν το παστίτσιο γιατί είναι μία πεντανόστιμη συνταγή που δεν απαιτεί πολλά υλικά ή ιδιαίτερη τεχνική για να την φτιάξεις. Υπάρχουν όμως και μερικοί άνθρωποι που δεν έχουν ιδιαίτερη αδυναμία στο κρέας και στον κιμά.
Ίσως λοιπόν αυτός να είναι κι ένας λόγος που δεν έχουν ιδιαίτερη προτίμηση στο παστίτσιο. Σήμερα λοιπόν θα μοιραστούμε μαζί σας μία εναλλακτική συνταγή για παστίτσιο με τόνο που αντί για κιμά έχει σάλτσα με τόνο. Είναι υπέροχη συνταγή και σίγουρα θα αγαπηθεί πολύ από τους λάτρεις των ψαριών και των θαλασσινών.
Δείτε ακόμα Λαζάνια στο φούρνο με κιμά και μπεσαμέλ σαν παστίτσιο
Επίσης είναι το ίδιο εύκολη και έχει μία πολύ ιδιαίτερη γεύση. Αν θέλεις λοιπόν να αποτοξινωθείς από το πολύ κρέας, περισσότερα ψάρια και θαλασσινά στην διατροφή σου θα σε βοηθήσουν πολύ. Πειραματιστείτε στην κουζίνα με αυτό το παστίτσιο με τόνο και δεν θα χάσετε. Δείτε παρακάτω την εκτέλεση της συνταγής:
Εκτέλεση για την σάλτσα τόνου
Στην αρχή βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό για 8 με 9 λεπτά. Τα σουρώνουμε αφού βράσουν και τα καίμε με λίγο βούτυρο. Ρίχνουμε το τυρί και ανακατεύουμε καλά. Τα βάζουμε στην άκρη. Σε ένα τηγάνι, σοτάρουμε σε ελαιόλαδο τα κρεμμύδια και το σκόρδο μας.
Στην συνέχεια προσθέτουμε τα κολοκύθια, το καρότο, την πιπεριά Φλωρίνης και την πράσινη πιπεριά. Σοτάρουμε το φαγητό μας για 2-3 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε τις ντομάτες, τον μαϊντανό και τον τόνο.
Βάζουμε αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε το φαγητό μας να βράσει για λίγο. Αν χρειαστεί προσθέτουμε και λίγο ζεστό νερό. Βράζουμε μέχρι να μείνει μόνο λίγη σάλτσα.
Εκτέλεση για την μπεσαμέλ
Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα μαζί με το νερό. Σε ένα ποτήρι ρίχνουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και προσθέτουμε λίγο από το ζεστό γάλα για να διαλυθεί.
Το ρίχνουμε πίσω στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε ελαφρώς μέχρι να πήξει λίγο. Την βγάζουμε από την φωτιά. Προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο, το βούτυρο Βιτάμ, λίγο ρεγκάτο και κεφαλοτύρι.
Εκτέλεση για το στήσιμο του παστίτσιου
Σε ένα πυρέξ 38 εκ. πασπαλίζουμε τον πάτο του με λίγο ρεγκάτο και στρώνουμε τα μισά μακαρόνια. Ρίχνουμε από πάνω την σάλτσα τόνου και προσθέτουμε τα υπόλοιπα μακαρόνια. Ρίχνουμε από πάνω την μπεσαμέλ και τελειώνουμε με τριμμένο ρεγκάτο.
Ψήνουμε το παστίτσιο μας σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου, στον αέρα για περίπου 40 λεπτά ανάλογα και από τον φούρνο που διαθέτουμε.
Tips για το παστίτσιο με τόνο
Και στην μπεσαμέλ και στην σάλτσα τόνου αντί για κεφαλοτύρι μπορούμε να βάλουμε πικάντικη γραβιέρα.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες