Συνταγή για παστίτσιο με τόνο

Συνταγή για παστίτσιο με τόνο, κολοκυθάκια και πιπεριές φλωρίνης. Μια συνταγή για παιδιά που δεν τρώνε εύκολα το Ψάρι.

Δεν νομίζουμε να υπάρχει άνθρωπος στην Ελλάδα που να μην αγαπάει το παστίτσιο. Μικροί και μεγάλοι αγαπούν το παστίτσιο γιατί είναι μία πεντανόστιμη συνταγή που δεν απαιτεί πολλά υλικά ή ιδιαίτερη τεχνική για να την φτιάξεις. Υπάρχουν όμως και μερικοί άνθρωποι που δεν έχουν ιδιαίτερη αδυναμία στο κρέας και στον κιμά.

Ίσως λοιπόν αυτός να είναι κι ένας λόγος που δεν έχουν ιδιαίτερη προτίμηση στο παστίτσιο. Σήμερα λοιπόν θα μοιραστούμε μαζί σας μία εναλλακτική συνταγή για παστίτσιο με τόνο που αντί για κιμά έχει σάλτσα με τόνο. Είναι υπέροχη συνταγή και σίγουρα θα αγαπηθεί πολύ από τους λάτρεις των ψαριών και των θαλασσινών.

Δείτε ακόμα Λαζάνια στο φούρνο με κιμά και μπεσαμέλ σαν παστίτσιο

Επίσης είναι το ίδιο εύκολη και έχει μία πολύ ιδιαίτερη γεύση. Αν θέλεις λοιπόν να αποτοξινωθείς από το πολύ κρέας, περισσότερα ψάρια και θαλασσινά στην διατροφή σου θα σε βοηθήσουν πολύ. Πειραματιστείτε στην κουζίνα με αυτό το παστίτσιο με τόνο  και δεν θα χάσετε. Δείτε παρακάτω την εκτέλεση της συνταγής: 

Εκτέλεση για την σάλτσα τόνου

Στην αρχή βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό για 8 με 9 λεπτά. Τα σουρώνουμε αφού βράσουν και τα καίμε με λίγο βούτυρο. Ρίχνουμε το τυρί και ανακατεύουμε καλά. Τα βάζουμε στην άκρη. Σε ένα τηγάνι, σοτάρουμε σε ελαιόλαδο τα κρεμμύδια και το σκόρδο μας.

Στην συνέχεια προσθέτουμε τα κολοκύθια, το καρότο, την πιπεριά Φλωρίνης και την πράσινη πιπεριά. Σοτάρουμε το φαγητό μας για 2-3 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε τις ντομάτες, τον μαϊντανό και τον τόνο.

Βάζουμε αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε το φαγητό μας να βράσει για λίγο. Αν χρειαστεί προσθέτουμε και λίγο ζεστό νερό. Βράζουμε μέχρι να μείνει μόνο λίγη σάλτσα.

Συνταγή για παστίτσιο με τόνο_

Εκτέλεση για την μπεσαμέλ

Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα μαζί με το νερό. Σε ένα ποτήρι ρίχνουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και προσθέτουμε λίγο από το ζεστό γάλα για να διαλυθεί.

Το ρίχνουμε πίσω στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε ελαφρώς μέχρι να πήξει λίγο. Την βγάζουμε από την φωτιά. Προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο, το βούτυρο Βιτάμ, λίγο ρεγκάτο και κεφαλοτύρι.

Εκτέλεση για το στήσιμο του παστίτσιου

Σε ένα πυρέξ 38 εκ. πασπαλίζουμε τον πάτο του με λίγο ρεγκάτο και στρώνουμε τα μισά μακαρόνια. Ρίχνουμε από πάνω την σάλτσα τόνου και προσθέτουμε τα υπόλοιπα μακαρόνια. Ρίχνουμε από πάνω την μπεσαμέλ και τελειώνουμε με τριμμένο ρεγκάτο.

Ψήνουμε το παστίτσιο μας σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου, στον αέρα για περίπου 40 λεπτά ανάλογα και από τον φούρνο που διαθέτουμε.

Tips για το παστίτσιο με τόνο

Και στην μπεσαμέλ και στην σάλτσα τόνου αντί για κεφαλοτύρι μπορούμε να βάλουμε πικάντικη γραβιέρα.

Συνταγή_ για_παστίτσιο_ με_ τόνο_

Η συνταγή είναι της φίλης μας Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou

και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr 

Close