Η συνταγή της γιαγιάς για καλαμαράκια ροδέλες με κουρκούτι

Η συνταγή της γιαγιάς για καλαμαράκια ροδέλες με κουρκούτι

Συνταγή για τραγανά καλαμαράκια ροδέλες της γιαγιάς με εύκολο κουρκούτι και όλα τα μυστικά τους. Φτιάχνονται με μόλις 4 υλικά και μπορούμε να τα απολαύσουμε και στη νηστεία των Χριστουγέννων.

Υλικά:

Για το τηγάνισμα :

Τραγανά καλαμαράκια ροδέλες με την συνταγή της γιαγιάς και όλα τα μυστικά τους που μπορούμε να τα φτιάξουμε για το μεσημεριανό όλης της οικογένειας, για ουζομεζέ αλλά και για τη νηστεία των Χριστουγέννων. Για να τα φτιάξουμε χρειάζονται μόλις 4 απλά υλικά και σίγουρα δεν θα τα αλλάζετε με άλλη συνταγή.

Τα καλαμαράκια αρέσουν ακόμη και σε εκείνους που δεν έχουν αδυναμία στα ψάρια και στα θαλασσινά. Σήμερα λοιπόν θα σου δείξουμε πως μπορείς να φτιάξεις παραδοσιακά καλαμαράκια ροδέλες με μόλις 4 υλικά και όλα τα μυστικά της γιαγιάς για σίγουρη επιτυχία. Είτε θέλεις να απολαύσεις θαλασσινές γεύσεις στο μεσημεριανό σου είτε κανονίσατε τσιπουροκατάσταση και ψάχνετε έναν μεζέ, αυτή τη συνταγή πρέπει να την αποθηκεύσετε.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα καλαμαράκια ροδέλες της γιαγιάς με κουρκούτι:

Η συνταγή της γιαγιάς για καλαμαράκια ροδέλες με κουρκούτι

Εκτέλεση βήμα προς βήμα

Αρχικά ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι και σε δυνατή φωτιά. Σε ένα μπολ, βάζουμε το χωριάτικο αλεύρι και το αλάτι και τα ανακατεύουμε. Αφού στραγγίσουμε καλά τα καλαμαράκια, τα πανάρουμε στο αλατισμένο αλεύρι. Πιάνουμε μια χούφτα καλαμαράκια και τα βάζουμε σε λεπτό σουρωτήρι.

Έπειτα τινάζουμε 2-3 φορές τα καλαμαράκια για να φύγει το περιττό αλεύρι και να χωρίσουν μεταξύ τους οι ροδέλες. Τα ρίχνουμε στο καυτό λάδι, φροντίζοντας την ώρα που πέφτουν να χωρίσουν μεταξύ τους. Δεν θέλουμε να πέσουν ενωμένα και κολλημένα.

Το καυτό λάδι πρέπει να τα καλύπτει όλα τα καλαμάρια. Αφήνουμε να ροδίσουν από την μια πλευρά και με τρυπητή κουτάλα τα γυρίζουμε στο καυτό λάδι 1-2 φορές να ροδίσουν ολόγυρα. Τα βγάζουμε σε ένα σκεύος με χαρτί κουζίνα για να φύγουν τα πολλά λάδια. Σας άρεσε αυτή η συνταγή; Πείτε μας την γνώμη σας στα σχόλια.

Χρήσιμες συμβουλές

Είτε τα κάνουμε τηγανητά είτε μαγειρευτά, να θυμάστε ότι θέλουν ελάχιστο μαγείρεμα. Όσο πιο πολύ τα τηγανίζετε ή τα μαγειρεύετε, τόσο πιο λάστιχο γίνονται.

Η συνταγή της γιαγιάς για καλαμαράκια ροδέλες με κουρκούτι

Άλλες συνταγές με καλαμαράκια που θα λατρέψεις:

Οι φωτογραφίες είναι της φίλης μας Sofia Pavlou

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr