Συνταγή για καλαμαράκια ψημένα στο φούρνο σαν τηγανιτά με το μυστικό που κάθε νοικοκυρά πρέπει να ξέρει για να βγουν μαλακά και όχι λάστιχο.
Υλικά:
- καλαμαρακια 1 κιλό περίπου
- αλατι Κατά βούληση
- ελαιολαδο 100 ml περίπου
Για το πανάρισμα:
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 200 γραμμάρια περίπου
Μπορεί να θες να απολαύσεις καλαμαράκια για τη νηστεία του Δεκαπενταύγουστου αλλά σιχαίνεσαι το τηγάνι. Κι εμείς μαζί σου! Γι’ αυτό και θα σου δείξουμε μία γρήγορη συνταγή για καλαμαράκια φούρνου με μόλις 4 υλικά και το μυστικό που κάθε νοικοκυρά πρέπει να γνωρίζει για να σου βγουν μαλακά και τρυφερά και όχι σαν λάστιχο.
Τα καλαμαράκια είναι από τα πιο διαδεδομένα μαλάκια και σίγουρα αποτελεί την Νο1 μας επιλογή κάθε φορά που πηγαίνουμε σε μία ψαροταβέρνα. Σήμερα θα σου δείξουμε την καλύτερη συνταγή για καλαμαράκια, τρυφερά και νόστιμα, ψημένα στο φούρνο με μόλις 4 υλικά. Είναι γρήγορα και έχουν σίγουρη επιτυχία, χωρίς να χρειάζεται να σε “φάει” το τηγάνι.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα καλαμαράκια στον φούρνο σαν τηγανιτά για τη νηστεία του Δεκαπενταύγουστου:

Εκτέλεση βήμα προς βήμα
Αρχικά πλένουμε τα καλαμαράκια καλά και τα αφήνουμε στο σουρωτήρι να στραγγίσουν πολύ καλά. Έπειτα βάζουμε αλεύρι για όλες τις χρήσεις αλουμινόχαρτο και αλευρώνουμε τα καλαμαράκια από όλες τις πλευρές. Τα τινάζουμε καλά για να μην έχουν πολύ αλεύρι πάνω του. Τα βάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και τα αλατίζουμε.

Προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο πάνω σε κάθε καλαμαράκι και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, για 20-30 λεπτά, στον αέρα. Μόλις πάρουν χρώμα από την μία πλευρά τα γυρίζουμε και ψήνουμε και από την άλλη. Σας άρεσε αυτή η συνταγή; Πείτε μας ποια είναι η δική σας συνταγή για καλαμαράκια στα σχόλια.

Άλλες συνταγές για καλαμαράκια που θα λατρέψεις:
- Τραγανά καλαμαράκια στη φριτέζα αέρος σαν τηγανιτά
- Καλαμαράκια με αφράτο πουρέ
- Καλαμαράκια στον φούρνο με κουρκουμά
Η συνταγή είναι της φίλης μας Ιωαννα Κληρονομου
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr