Τερίνα με κολοκυθάκια και ανθότυρο

Τερίνα με κολοκυθάκια και ανθότυρο. Καλοκαιρινή τερίνα με κολοκυθάκια, ανθότυρο και πιπεριές Φλωρίνης.

Αν θέλετε ένα δροσερό ορεκτικό για όλες τις ηλικίες που θα ταιριάξει πολύ σε ένα καλοκαιρινό τραπέζι τότε σίγουρα πρέπει να δοκιμάσετε αυτήν την τερίνα με κολοκυθάκια και ανθότυρο. Πράσινα κολοκυθάκια, ανθότυρο, γιαούρτι, μαγιονέζα, πιπεριές Φλωρίνης και μερικά ακόμη απλά υλικά.

Τερίνα με κολοκυθάκια και ανθότυρο

Είναι πεντανόστιμο και δροσερό, ελαφρύ ορεκτικό που δεν θα αφήσει κανέναν ασυγκίνητο. Ιδανικό για έναν επίσημο, ιδιαίτερο αλλά και παραδοσιακό μπουφέ το Καλοκαίρι και όχι μόνο. Αλήθεια πρέπει να την δοκιμάσετε.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την τερίνα με κολοκυθάκια και ανθότυρο:

Τερίνα-με κολοκυθάκια-και-ανθότυρο-συνταγή-

Εκτέλεση για την τερίνα με κολοκυθάκια και ανθότυρο

Κόβουμε τα κολοκυθάκια σε λεπτές και μακρόστενες φέτες. Βάζουμε τα κολοκυθάκια σε ταψί με λαδόκολλα και τα αλατίζουμε. Τα ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και τα ψήνουμε στο γκριλ, στους 200 βαθμούς Κελσίου, γυρνώντας τα μία φορά.

Βάζουμε τις πιπεριές Φλωρίνης να ψηθούν ολόκληρες και στην συνέχεια τις βάζουμε μέσα σε σακούλα. Έπειτα καθαρίζουμε τις φλούδες τους. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ανθότυρο, το γιαούρτι, την μαγιονέζα, τον δυόσμο και τον μαϊντανό. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε και πάλι μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Δείτε ακόμα Αλμυρό κέικ με κολοκυθάκια

Σε μία φόρμα του κέικ βάζουμε μεμβράνη και απλώνουμε μία στρώση από τα κολοκυθάκια. Από πάνω βάζουμε μία στρώση από το τυρί, τις πιπεριές, μετά πάλι τυρί και συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν όλα τα υλικά. Τυλίγουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να παγώσει καλά.

Τερίνα-με κολοκυθάκια-και-ανθότυρο-συνταγή-

Η συνταγή είναι της φίλης μας Αλεξάνδρα Κυριάκη

και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr 

Close